Şair ve ressam buluşması

Güncelleme Tarihi:

Şair ve ressam buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 20:22

Dünyaca ünlü Lübnan asıllı şair Adonis ile ressam Habib Aydoğdu ortak bir sergi projesi için bir araya geldiler. İki sanatçı ‘Dizeler ve Renkler’ adını taşıyan proje kapsamında birbirlerinin sanatından etkilenerek yeni üretimler yapıyorlar. Adonis geçtiğimiz günlerde Ankara’da Aydoğdu’nun atölyesinde uzun süre resimleriyle baş başa kaldı, Aydoğdu da Adonis’in şiirlerine bir okur olarak değil ressam olarak baktı. Atölye çalışmalarından sonra iki sanatçı İzmir’de buluştu.

Haberin Devamı

2016’DA SERGİLENECEK

Aydoğdu’nun resimleri kocaman resim defterine basılmıştı, resimlerin yanında da Adonis’in şiirleri yer alıyordu. Türler arası buluşmanın ortaya çıkaracağı çalışmalar 2016 yılının Ekim ayında İzmir’deki Folkart Galeri’de sergilenecek.
Adı sık sık Nobel Edebiyat Ödülü için geçen ve 1995’de İstanbul’da Nâzım Hikmet Uluslararası Şiir Ödülü’nü kazanan Adonis, yıllardır Türk şiirini yakından takip ettiğini söylüyor. Adonis, “Bu savaş döneminde böyle bir çalışma yapmamız çok önemli. Benim amacım bütün sanat dallarını, müziği, heykeli, resmi, şiiri birbirleriyle ilişkilendirmekti. Şiir nasıl insanlarda yeni yollar açıyorsa resmin de aynı görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Habib’in resimleri ile benim şiirlerimin duyguları benziyor ve birbirlerini tamamladığını söyleyebilirim” diyor.

Haberin Devamı

MUTLU BİR İŞBİRLİĞİ

Habib Aydoğdu ise okuduğu ve sevdiği bir şair olan Adonis ile böyle bir işbirliği yapmaktan mutlu olduğunu, farklı pratiklerin birbirlerinden beslenmesinden, zenginleşmesinden keyif aldığını belirterek şunları söyledi: “İstedim ki Adonis defterime dokunsun, bir şeyleri tartışıp konuşarak birbirimizden beslenelim, zenginleşelim. Projenin özellikle Ankara ayağı oldukça verimli keyifli geçti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!