Sahte rakıdan iki ölüm daha

Güncelleme Tarihi:

Sahte rakıdan iki ölüm daha
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2005 14:48

  Sahte rakılarda yüzde 54-97 oranında metil alkol çıktı

Haberin Devamı

İstanbul'da piyasaya sürülen sahte rakıdan içtiği için tedavi gören iki kişi daha hayatını kaybetti. Böylece sahte rakıdan ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, içtiği sahte rakıdan zehirlendiği için olayın ilk günlerinde kaldırıldığı hastanede tedavi gören İsmail Köseoğlu, Avcılar Hospital'da bugün vefat etti. Öğleden sonra ikinci ölüm haberi de geldi. Yine aynı hastanede 1 haftadır tedavisi süren Akalp, bugün saat 16.00 sıralarında hayatını kaybetti.  Mikail Akalp (41), geçen hafta Gaziosmanpaşa'daki Dem Restoran'da içtiği sahte rakıdaki metil alkolden zehirlenerek Avcılar Anadolu Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

İSTANBUL'DA YÜZLERCE ŞİŞE SAHTE RAKI DAĞITILMIŞ

Bayrampaşa’da bir otoparkta imal edilen ve akşamcıları mezara gönderen sahte rakının, tüm İstanbul’a dağıtıldığı belirlendi. Sahte rakının imal edildiği otoparkın sahibi Hasan Bayramoğlu’nun da, iki gün önce şüpheli bir şekilde öldüğü ve sessizce gömüldüğü ortaya çıktı. Polis, sahte rakıları üretip dağıttıkları iddia edilen, aralarında bir uzman çavuşun da bulunduğu dokuz kişiyı gözaltına aldı, dört kişi de aranıyor.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Dem Restoran’ın rakıları, Pazariçi Mahallesi’nde bulunan Şen Kardeşler Büfesi’nden aldığını saptadı. Büfeye yapılan baskında, sahte rakıları pazarladığı belirlenen Mesut Simsar(33) ve ağabeyi Mehmet Simsar(36) gözaltına alındı.

Sahte rakıların imal edildiği Bayrampaşa, Kışla Caddesi No:165/2’de bulunan otoparkta doluma hazırlanmış boş rakı şişeleri, çok sayıda Tekel ibaresi bulunan kapak ve etiket ile bunları şişelere takmakta kullanılan makineler ele geçirildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!