Sahte rakı firarisi nihayet yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sahte rakı firarisi nihayet yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2005 01:19

İstanbul’da 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan sahte rakı olayının firari sanığı olarak aranan Cihan Tüfekçi, bir işadamından 40 bin dolar (yaklaşık 55 bin YTL) haraç almaya çalışırken yakalandı.

Yurtdışına kaçmayı planladığı belirlenen Tüfekçi’nin haraç istediği işadamına ‘Ya bana bu parayı verip kaçmamı sağlarsın ya da senin de sahte rakı işine ortak olduğunu söylerim’ şeklinde tehdit ettiği anlaşıldı.

ASAYİŞ Şube Müdürlüğü’ne başvuran işadamı Eyüp Karataş’ın sahte rakı operasyonun firari zanlılarından birinin kendisinden haraç istediğini söylemesi üzerine operasyon başlatıldı. Rami’de toptan gıda işiyle uğraşan Karataş’ın şikayet dilekçesinde Cihan Tüfekçi’yle telefon kontörü alırken tanıştığını söyleyerek bir süre önce telefonuna mesaj atıldığını, daha sonra da telefonla aranarak önce 2 milyar lira para istendiğini söyledi. Bu isteği kabul edilmeyince bir gün sonra yanında bulunan 3 arkadaşı ile birlikte dükkana gelen Cihan Tüfekçi’nin ‘Ben firari olarak aranıyorum. Kaçmam için para lazım. Bana 40 bin dolar para vermezsen, yakalandığımda senin de sahte rakı işine ortak olduğunu söylerim’ dediği iddia edildi. Cihan Tüfekçi’nin ayrıca Eyüp Karataş’ı ‘Bugüne kadar 25 kişi öldü. 26 olsa çok şey fark etmez’ diyerek ölümle de tehdit ettiği belirtildi.

Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili düzenlenen operasyonda şikayetçi Eyüp Karataş’ın dükkanında 4 gün boyunca pusu kuran ekipler, önceki gün parayı almaya gelen Cihan Tüfekçi ile yanında bulunan 24 yaşındaki Murat Gül ve Şükrü Hamza, 33 yaşındaki Mehmet Demir ile 27 yaşındaki Gökhan Temizer’i gözaltına aldı.

Sahte Rakı imalatı ile ilgili operasyon sırasında şebekenin ikinci adamı olarak aranan Cihan Tüfekçi’nin firarda olduğu dönemde Alanya’da saklandığı belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!