Sahte içki bandrolü de ele geçti

Güncelleme Tarihi:

Sahte içki bandrolü de ele geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 13:30

İstanbul'da, kaçak yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen Irak ve Suriyelilere 5 ile 10 bin dolar arasında sahte pasaport hazırlayan 5 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Çetenin matbaasında, yaklaşık bin adet sahte içki bandrolü de çıktı. Çetenin 27 kişinin öldüğü sahte rakı olayında, sahte rakıları imal eden kişilerle bağlantılı olup olmadığı ile ilgili araştırmanın devam ettiği bildirildi. Çetenin ilk başta yanlışlıkla yeşil pasaport bastığı, daha sonra yanlışlığı fark ederek bordo pasaport hazırlamaya başladığı da saptandı. 

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak ve Suriye'deki savaştan kaçarak yasadışı yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen kişilere sahte pasaport hazırlayan çeteyi alınan bilgi üzerine takibe aldı. Yapılan araştırmada, çetenin sahte pasaportları ve vizeleri Başakşehir'deki Aykosan Sanayi Sitesi'ndeki 2 matbaada hazırlandığı belirlendi. 

Yapılan tespitlerin ardından geçtiğimiz cuma günü ekipler harekete geçti. 2 matbaaya giren ekipler, 335 sahte Irak pasaportu, 1 adet sahte Suriye pasaportu, 590 adet yeşil pasaport dış kabı, 4 adet lacivert Suriye Pasaportu dış kabı, İngiltere, Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda vize yaprağı, Türkiye ve yabancı ülkelere ait pasaport yaprağı, baskı kalıp levhaları, el numaratörü, 1 adet dikiş makinesi, sahte Ukrayna parası, vize belgeleri, hologramlar, pasaport dışı kabı olarak kullanılan 4 adet rulo deri malzeme, baskı makinesi ele geçti. 

İmalathanede yapılan aramada ayrıca, sahte sigara bandrolleri ile yaklaşık bin adet sahte içki bandrolü ele geçti. Matbaacılar Mustafa Kayacı, S.K ve F.D gözaltına alındı. Gözaltındaki matbaacılardan sahte pasaportları aldıkları öne sürülen emekli öğretmen M.Z.Ö ve Mehmet Sarıgül de yakalandı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan Mustafa Kayacı ve Mehmet Sarıgül tutuklanırken, diğerleri serbest kaldı. İddiaya göre, matbaacılardan sahte pasaportları alan M.Z.Ö ve Sarıgül'ün, Irak ve Suriyelilere tanesi 5 ile 10 bin dolar arasında sattıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Matbaacıların ilk başta yanlışlıkla devlet görevlilerinin kullandığı yeşil pasaport hazırladıkları, bu pasaportları satamayacaklarını düşünerek hususi bordo pasaport hazırladıkları belirlendi. 

Matbaadan sahte içki bandrolü çıkması üzerine, İstanbul'da 27 kişinin öldüğü sahte rakı olayı da operasyonu yapan birim gündemine aldı. Polis, ölümlere neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanan sahte içki çetesi üyeleriyle, sahte içki bandrollerinin bulunduğu matbaacıların bağlantısı olup olmadığını araştırmaya başladı. Sahte içkiden ölümlerle ilgili aralarında imalathanecilerin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmış, 14 kişi tutuklanmıştı.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!