Sahte kimlikle tapu çıkardıkları arsayı sattılar

Güncelleme Tarihi:

Sahte kimlikle tapu çıkardıkları arsayı sattılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2007 23:48

İSTANBUL Ümraniye’de 3 dolandırıcı, tapu müdürlüğünden kaybolduğu iddiasıyla sahte kimlikle tapu çıkardıkları arsayı 480 bin YTL'ye sattı.

Haberin Devamı

Dolandırıcılar, arsanın parasını Tapu Sicil Müdürlüğü’nde alırken, olay satıştan 10 gün sonra anlaşıldı.

Dolandırıcılardan 2’si yakalanırken, diğeri paralarla birlikte kayıplara karıştı. Toplam 522 bin YTL zararı olan Salim Çelik, “Tapu memurları imzaya bakmadan sadece kimlik ile tapuyu bu insanlara çıkarmışlar” diye sitemde bulundu.

Ümraniye Fevzi Çakmak Mahallesi Neyzen Tevfik Sokak 312 ada 1 parselde bulunan 476 metrekarelik arsanın sahibi Memduh Üngördü'nün uzun zamandan beri arsayla ilgilenmediğini öğrenen Haşim Tuna ve Ramazan Çiftçi sahte kimlik düzenleyerek Ümraniye Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gitti. Üngördü adına hazırlanan sahte nüfus cüzdanına Haşim Tuna kendi fotoğrafını yapıştırdı. Arsalarına ait tapuyu kaybettiklerini söyleyen Çiftçi’ye zayiden tapu çıkarılarak teslim edildi.

Haberin Devamı

‘EMLAKÇIYA SATTIRDILAR’

İki dolandırıcı, emlakçıya giderek arsayı satmasını istedi. Emlakçı vasıtasıyla arsaya talip olan Salim Çelik ile dolandırıcılar buluştu. 480 bin YTL'ye anlaşma sağlayan taraflar, 13.07.2007 günü Ümraniye Tapu Sicil Müdürlüğü’nde bir araya gelerek satış işlemini gerçekleştirdi. Tapu dairesinde tapu memurlarının ihmali olduğunu söyleyen Çelik, “Bana arsayı devrettiler. Tapu dairesi memurları sadece resme baktı, tapudaki asıl arsa sahibinin önceki imzası ile yeni imzayı bile karşılaştırmadılar. Biz de devlet kurumu olan bu müdürlüğe güvenerek işlemi tamamladığımı bilerek parayı teslim ettik” dedi.

‘PARALAR KAYIP’

Satıştan 10 gün sonra tapu müdürlüğünden arandığını söyleyen Çelik, kendisine satılan arsanın sahibinin bir başkası olduğunu ve tapu devrinde kullanılan nüfus suretinin sahte, imzaların da tutarsız olduğunu söylediklerini belirtti. Aldığı haberle şoke olan Çelik, olayı hemen savcılığa taşıdı. Ümraniye polisinin yaptığı araştırma sonucu üç kişi olduğu öğrenilen şebekeden ikisi kısa sürede yakalandı. Evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan Ümraniye Adliyesi Nöbetçi Mahkeme’ye çıkarılan Haşim Tuna ve Ramazan Çiftçi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Devir sonrası iki dolandırıcıya 480 bin YTL, emlakçıya 40 bin YTL, işlemlerin tamamlanmasına da 2 bin YTL verdiğini söyleyen Çelik, “40 bin YTL’yi emlakçıdan aldım. Ancak gerçekten mağdur durumdayım. Kalan paramın nerede olduğu belli değil. Evimi ve arabamı satacağım, dostlarıma olan borcumu bu şekilde ödeyeceğim. Yetkililer gerekeni yapmalıdır. Hukuki yollardan hakkımı arayacağım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!