Sahte içki mi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Sahte içki mi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2009 14:07

Kemer'de tatil yapan 11 öğrenciden biri alkolden öldü, 2 öğrencinin ise iç organları iflas etti. Öğrencilerin ölümüne 'metil alkolün' neden olduğu üzerinde duruluyor. Alman medyası gencin ölümü nedeniyle Türkiye'yi suçluyor.

Haberin Devamı

ÖLEN ALMAN GENCİNİN FOTOĞRAFLARI

Kemer'de öğretmenleri eşliğinde tatil yapan 11 Alman öğrenciden 7'si aşırı alkol alınca otel odasında komaya girmiş, öğrencilerden 18 yaşındaki Rafael Neca odasında ölü bulunmuş, 6 öğrenci ise Özel Anadolu Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı.

Alman basını gencin ölümüne 'sahte içkinin' neden olduğunu iddia ediyor. Almanya'nın Antalya Konsolosu Martina John eşliğinde Kemer Adliyesi'ne gelen 4 öğrenci savcıya ifade verdi. Öğrenciler ifadelerinde otel dışında başka bir yerde alkol almadıklarını söyledi.

OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Kemer savcısı ise olayla ilgili dava açmak için ölen öğrencinin otopsi raporunu bekliyor. 6 öğrenciden alınan kan örnekleri, metil alkol testi için İstanbul Acıbadem Hastanesi'ne gönderildi. Acıbadem Hastanesi'nin de kan örneklerini Hamburg Hastanesi'ne test için gönderdiği öğrenildi. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde yoğun bakımda bulunan 2 öğrencinin kan örnekleri alınarak Adli Tıp Kurumu'na incelenmek üzere gönderildi.

Haberin Devamı

2 ÖĞRENCİNİN İÇ ORGANLARI İFLAS ETTİ

Vücudunda 7.7 promil alkol tespit edilen 18 yaşındaki Jean Pieri Follkevth ile 20 yaşındaki Jan Lange'un böbrek, karaciğer, beyin ve retinalarını çalışmıyor. 2 öğrenci yaşam destek ünitesine bağlı, ancak beyin ölümleri henüz gerçekleşmedi.


METİL ALKOL ŞÜPHESİ

Özel Anadolu Hastanesi Genel Müdürü İrfan Erdoğan, “Öğrencilerin iç organlarının hiçbirinin çalışmıyor ancak beyin ölümlerinin gerçekleşmedi. Bizim doktor heyetimizin hazırladığı raporda, 6 öğrencinin alkol zehirlenmesi yaşadıklarını belirledik. Bunun nedeninin de metil alkol olabileceğinden şüpheleniyoruz, ancak kesin sonuç için İstanbul'dan gelecek kan testi sonuçlarını bekliyoruz.” dedi.

ALMAN MEDYASINDAN TÜRKİYE ALEYHTARI KAMPANYA

1 Alman gencin alkolden ölmesi, 2'sinin de beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Alman medyasında Türkiye aleyhine çok sayıda haber yayınlanmaya başladı.  

Alman Bild gazetesi manşetinden verdiği haberde, öğrencilere sahte içkinin otelde bir garson tarafından satıldığını yazdı. Ölen öğrencinin arkadaşları, yaşamını yitiren 21 yaşındaki Rafael Neca'nın içkiyi otelde satın aldığını öne sürüyor.

Haberin Devamı

Bild gazetesinde yer alan haberde, öğrencilerin sahte içkiyi, otelin yakınında bir büfede satın aldıkları belirtilmişti ancak Antalya Kemer'deki olayı araştıran savcının içkinin otel içinde satıldığı üzerinde durduğunu belirtti.

'TÜRKİYE'DE KAÇAK İÇKİ SATIŞI YAYGINLAŞTI'

Alman medyası, Türkiye’de kaçak içki yapımı ve satışının yaygınlaştığını, etkili denetimlerin yapılmadığını, bunun sonucunda ölümlerin görüldüğünü vurguladı. Birkaç hafta içerisinde Alman öğrenci Rafael Neca’nın yanı sıra 5 kişinin Türkiye’de kaçak içkiden öldüğünü vurgulayan Alman kanalları, öğrencinin alkol komasına girmesi sonucu değil, Türkiye’de kaçak satılan ve hiçbir denetime tutulmayan alkolden içtiği için öldüğünü ön plana çıkardı.

Haberin Devamı

'SAHTE İÇKİ SATILDI'

 

Alman Der Spiegel dergisi de Antalya'da yaşamını yitiren öğrencinin ölüm nedeninin metil alkol olduğunu yazdı. Haberde öğrencilere sahte içki satıldığı vurgulandı. Öğrencilerin içki aldıktan hemen sonra mide bulantısı yaşamaya başladıkları iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!