Kamuran ZEREN / ANKARA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 01:56
YÖK'ün, iki kez öğretim üyeliği mesleğinden ihraç ettiği bir doktorla ilgili ‘‘derinlemesine inceleme’’ uyarısı, aile boyu bir sahteciliğin ortaya çıkmasına neden oldu.
İstanbul Üniversitesi, tarihinin en büyük sahtecilik olayını tam 15 yıl sonra açığa çıkardı. Tıp Fakültesi'nden mezun olan, Çapa Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Coşkun İmrağ ile kardeşi pratisyen hekim Şenol İmrağ'ın tıp diplomaları geri alındı.
İmrağ kardeşlerin operasyonu şöyle gelişti:
Çapa Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Coşkun İmrağ'ın, bir katil zanlısının sahte evrakla yurtdışına kaçmasına yardım ettiği belgelendi. Coşkun İmrağ, meslekten atıldı. Ancak 2000 Aralık'ta çıkan afla üniversiteye dönen İmrağ için YÖK inceleme başlattı.
İncelemede, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıfına University of California San Diego'dan yatay geçişle 1982 yılında kayıt yaptıran ve 1986'da mezun olan Coşkun İmrağ'ın evrakında sahtekarlık yaptığı belirlendi. Üniversite Yönetim Kurulu, yardımcı doçentliğe kadar yükselen ve Çapa Adli Tıp Anabilim Dalında görev yapan İmrağ'ın, ‘tıp diploması’nın geri alınmasına oybirliğiyle karar verdi. İmrağ, ‘lise mezunu’ durumuna düştü.
İnceleme, Coşkun İmrağ'ın 15 yıldır doktorluk yapmasını sağlayan sahteciliğin aile boyu olduğunu ortaya çıkardı. ABD'nin aynı üniversitesinden aynı tarihte yatay geçişle 4. sınıfa kayıt yaptıran kardeş Şenol İmrağ'ın da sahtekarlık yaptığı tespit edildi. Şenol İmrağ'ın da diplomaya bağlı tüm hakları da elinden alındı.