Sahte diplomalı öğretmenler var

Güncelleme Tarihi:

Sahte diplomalı öğretmenler var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 23:00

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sahte diplomalı 50-60 öğretmen tespit ettiklerini açıklayarak, “Alımları araştırıyoruz. Bunun çete işi olduğunu düşünüyoruz. Bu çete şubat atamasında öğretmenlere musallat olabilir. Adaylarımız lütfen buna teşebbüs etmesin” dedi.

Haberin Devamı

Eğitim dünyasında sahte öğretmen alarmı verildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı üniversitelerin diplomalarının, geçici mezuniyet belgelerinin taklit edilerek öğretmenlik başvuruları yapıldığını söyledi ve “Bazı sahte diplomalarla müracaat edip öğretmen olan arkadaşlar tespit ettik. Bu durumda 50-60 kişi var” dedi. Avcı, dün Habertürk televizyonundaki programda öğretmen alımlarının araştırıldığını belirterek şöyle konuştu:    

“Bunun çete işi olduğunu düşünüyoruz. Para karşılığı ve bazı terör örgütlerinin bağlantısı ihtimali üzerinde duruyoruz. Daha çok talep olan alanlar için bir tezgâh kurulmuş. Bu çete şubat atamalarında bazı öğretmenlere musallat olabilir. 30-40 bin lira karşılığında yapıyorlar. Öğretmen adaylarımız lütfen buna teşebbüs etmesinler.

Haberin Devamı

HATALARI BİLDİRSİNLER

Bütün ders kitaplarını biz hazırlamıyoruz. Tabii, tüm kitaplar Talim ve Terbiye Kurulu’ndan geçiyor. Eleştirilen hatalar 9’uncu sınıf tarih kitabında var. Bu hata 15 Aralık’ta fark edildi. Düzeltilmiş kitaplar EBA’ya yüklendi. Velilerimiz çocuklarının kitaplarına baksınlar, hata görürlerse bildirsinler.

TELAFİ EĞİTİMİ ARA TATİLDE

Ağrı, Bitlis, Bingöl, Siirt, Ardahan, Muş, Batman gibi 15 ilde sıkıntılı bir durum yok. Diyarbakır’da Sur ilçesi, Şırnak Silopi ve Cizre gibi yerlerde sorun var. Şırnak’ta toplam 7 bin 623, Cizre’de 2 bin 61 ve Silopi’de 1790 öğretmeni çektik. Silopi ve Cizre’de 80 bin öğrenci eğitimden mahrum.  Sur’da ise 11 bin öğrencimizi eğitim için çevreye dağıttık. En kısa zamanda bir sükûnet sağlanacak. Telafi eğitimini ara tatilde vereceğiz. Sorunlu bölgede yapılamıyorsa, il içinde öğrencilerimiz telafi eğitimlerini alacak. Yaşanan olaylardan etkilenen öğrenci ve öğretmenlere psikolojik destek sağlanıyor. Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenlerimize hizmet puanı yükseltmesi, ek ücret gibi teşvikler verilebilir. Bölgeye daha tecrübeli öğretmenin gitmesi için çalışmalar sürüyor.

ROTASYONU YENİDEN ELE ALACAĞIZ

Şubatta atanan öğretmenler martta maaşlarını almaya başlayacak. Her branşın atanma talebine baktığımızda toplam 200 bin gibi rakam ortaya çıkıyor. 90 bin açık varsa ve biz 20 bin atama yapacaksak, bu oransal olarak yüzde 33’e denk geliyor. Ancak en çok beklenen alanlara öncelik verilmesini istiyoruz. Yüzde 33’lük genel oranı her branş için ayrı ayrı uyguluyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da sınıf öğretmenine ihtiyaç var. Mesela Ankara’da bu alanda çok norm fazlası öğretmen bulunuyor. Neden onları oraya göndermiyorsunuz diye soruyorlar. Rotasyon bunun içindi. Ancak sonradan gördük ki, bu il içinde çalışıyor. Rotasyonu yeniden ele alacağız. Ayrıca Öğretmen Akademisi’nin öğretmenlerimizin kalitesini yükseltmesi hedefleniyor ve KPSS gibi neyi ölçtüğü belli olmayan sınavlar yerine geçerek bir öğretmen kaynağına dönüşmesi düşünülüyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!