Sahte cenaze töreni iddiası

Güncelleme Tarihi:

Sahte cenaze töreni iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2002 13:14

İsrail televizyonu, Filistin mülteci kampı Cenin'de bir Filistinli'nin toprağa verildiği, ''sahte'' olduğunu iddia ettiği cenaze töreninin görüntülerini yayınladı.

Haberin Devamı

İsrail televizyonunun ikinci kanalında yayınlanan ve İsrail ordusuna göre bir casus uçak sayesinde kaydedilen görüntülerde, Cenin kampında düzenlenen törene çok sayıda kişinin katıldığı ve  bir sedyeye konulmuş Filistinli'yi taşıdıkları görülüyor.

Bu görüntülere göre, sedyeyi taşıyanlardan birinin sendelemesiyle yere yuvarlanan ''ölü'' yeniden sedyeye yerleşiyor ve kalabalık aceleyle ölüye kefen giydiriyor. Topluluk yürüyüşüne devam ediyor ve ceset bir kez daha yere düşüyor. Topluluk dağılıyor. 

Basına görüntüleri sunan İsrailli askeri sözcü Miri Eyzan, Filistinlilerin İsrail ordusuna yöneltilen katliam suçlamalarını doğrulamak için böyle sahte cenaze törenleri düzenlediğini öne sürdü.

İsrail televizyonunun haberinde de, Filistinlilerin ''sahte cenaze törenlerini'' İsrail tarafından aranan kişilerin kaçmalarını kolaylaştırmak için düzenlediklerini söyledikleri iddia edildi. 

Filistin yönetimi, İsrail'i Cenin'de yarısı sivil en az 500 kişiyi katletmekle suçluyor. Bu iddiayı yalanlayan İsrail ise kamptaki çatışmalarda çoğu aşırı dinci İslami Cihad örgütü üyesi silahlı 50 Filistinlinin öldürüldüğünü savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!