‘Sahra’da fasıl Mekân

Güncelleme Tarihi:

‘Sahra’da fasıl Mekân
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beyoğlu'nda yeni açılan cafe-bar ‘‘Sahra’’da Süleyman Delikan, sesi ve uduyla çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar olmak üzere haftanın dört günü, saat 21.00'den itibaren sahnede.

Beyoğlu Sadri Alışık Sokak'taki kafe barlar kervanına bir yenisi daha katıldı geçtiğimiz günlerde: ‘‘Sahra’’. Adının ‘‘Sahra’’ olduğuna aldanmayın çünkü kendine özgü dekoru, küçük, şirin masa ve iskemleleriyle sıcak bir ortama sahip olan mekân, musiki sanatçısı Süleyman Delikan'ın udu ve sesiyle de, gönlünüzde bir vaha açıyor. İstiklal Caddesi'ndeki Ağa Camii'nin tam karşısına düşen sokaktan, yani Sadri Alışık Sokak'tan girip devamlı sağı izleyerek, Gitanes'ı ve Neva'yı geçtikten hemen sonra görüyorsunuz ‘‘Sahra’’yı. Üstelik son derece ekonomik bir tarifesi var. Bira ve alkolsüz içecekler 350 bin, rakı 500 bin, yabancı içkiler 1 milyon lira. Gündüz sakin bir cafe olarak da gidip oturabileceğiniz mekânda yemek yeme şansınız da var. Ama tabii, ‘‘Sahra’’nın en önemli özelliği, sekiz yıllık klasik Türk Sanat Musikisi eğitimi almış, Edebiyat Fakültesi mezunu sanatçı Süleyman Delikan'ın sesi ve udu. İlk kez, TRT 2'deki ‘‘Dört Mevsim Kadın’’da Elçin Temel'in konuğu olarak gündeme gelen Delikan, artık burada sahneye çıkıyor. Delikan, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar olmak üzere haftanın dört günü, 21.00'den itibaren sahne aldığı Sahra'da, enfes bir canlı fasıl ziyafeti verirken, udla, klasik musiki tarzında türküler de yorumluyor.

Sadri Alışık Sokak'taki barların arasından, bu özellikleriyle hemen öne çıkan Sahra'nın işletmecisi Filiz Moray, herkesle yakından ilgileniyor, masanızda birkaç dakika yarenlik ediyor. Eğer sanat müziği seviyorsanız, türküleri ud eşliğinde dinlemek istiyorsanız, şatafattan değil sıcak ve samimi bir ortamdan yanaysanız ‘‘Sahra’’ya gitmemezlik etmeyin.

Arabasıyla gitmek isteyenlere de müjdeleyelim: Tam karşısındaki otoparkı, sizi kesinlikle park derdinden kurtarıyor.

Sahra, Sadri Alışık Sokak, No: 42, Beyoğlu. Tel: (0212) 244 33 06

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!