Sağlıkta büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 00:00

İstanbul Üniversitesi’nde 3 dönem rektörlük yapan Prof.Dr. Cem’i Demiroğlu, ölümünün 10’uncu yılında sağlık ödülleri ile anılacak.

Haberin Devamı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin kuruluşunda öncü rol oynayan, Kardiyoloji Enstitüsü’nü kuran, kardiyovasküler cerrahiyi Türkiye’ye getirip, nükleer kardiyoloji, invaziv kardiyolojinin gelişimine babalık yapan 2002 yılında yaşamını yitiren Prof.Dr. Demiroğlu anısına düzenlenen ödül 3 dalda olacak. Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından Bilim, Teşvik ve Hizmet kategorileri alanında ödül verilecek. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Çavlan Çiftçi, bilimsel araştırma, eserleri ve etkinlikleri ile sağlık alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkıları olanların katılımını beklediklerini söyledi. Prof.Dr. Çiftçi, “Tıp, hemşirelik ve psikoloji gibi sağlık alanlarında bilimsel çalışmaları teşvik etmek ve sağlık alanında uluslararası düzeyde araştırma ve yayın yapmış bilim insanlarının çalışma ve hizmetlerini değerlendirerek üstün niteliklerini onaylayıp kamuoyuna duyurmak istiyoruz” dedi. Prof.Dr. Çiftçi bilim ödülünün 20 bin TL, teşvik ödülünün 15 bin TL, hizmet ödülünün 10 bin olacağını açıkladı.

Jüri ve katılım

Ödül jürisi Prof. Dr. Yunus Söylet, Prof. Dr. Beril Dededoğlu, Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu,  Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez, Prof. Dr. Ahmet Nejat Özbal, Prof. Dr. Vedat Aytekin, Prof. Dr. Betül Aydın, Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ve Prof. Dr. Çavlan  Çiftçi’den oluşuyor. Ödül kriterleri ise şöyle:
Bilim Ödülü: Bilimsel araştırma, eserleri ve etkinlikleri ile sağlık alanında ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkıları olan hayattaki bilim insanlarına  berat veya para ödülü verilecek.
Teşvik Ödülü: Sağlık bilimleri alanında makale-derleme-olgu sunumu olarak uluslararası düzeyde önemli katkıları bulunan SCI veya SCI-expanded’de yayınlanan eserlerine karşılık ödülün verileceği yılın ilk günü 40 yaşını doldurmamış genç bilim insanlarına berat, para veya ücretli yurt dışı araştırma izni ödülüdür. Teşvik ödülünü hakeden bilimsel eserin araştırıcı sayısı birden çok ise her bir araştırıcıya berat verilerek hakedilen para ödülü tüm araştırıcılar arasında eşit paylaştırılır.
Hizmet Ödülü: Ülkemizde sağlık bilimlerinde en az 20 yıl üstün hizmetlerde bulunmuş kişilere hayatta olma şartı aranmaksızın yaptıkları katkılardan dolayı verilen teşekkür plaketi veya para ödülüdür.

Haberin Devamı

Kardiyoloji’nin babasıydı

Haberin Devamı

1928 yılında İstanbul’da doğup, 2002’de yaşamını yitiren Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu, İstanbul Üniversitesi 3 dönem rektörlük yaptı. Kardiyoloji Anabilim Dalını etkin bir biçimde faaliyete geçirip, Kardiyoloji Enstitüsü’nü kurarak yurt dışında yapılmakta olan nükleer kardiyoloji, invaziv kardiyoloji (anjiyo) ve kardiyovasküler cerrahiyi Türkiye’ye getirip modern kardiyolojinin gelişimine babalık yaptı. 1970’li yıllarda ülkemiz insanları özellikle kalp hastalıkları için yurtdışında şifa ararken Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu’nun 1974 yılında kurmuş olduğu Kardiyoloji Enstitüsü artık kalp cerrahisine Türkiye’de çözüm buldu. Prof.Dr. Demiroğlu aynı yıl bizzat ilk anjiyoyu Türkiye’de yaptı. 1989 yılında Türk Kardiyoloji Vakfı bünyesinde merhum Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu’nun kurmuş olduğu Florence Nightingale Hastanesi ve ardından açılan İstanbul Bilim Üniversitesi sağlık alanında önemli yatırımlarda bulundu. Prof.Dr. Demiroğlu’nun araştırma ve bildiri özeti olarak 120 yerli ve 30 dış yayını ve 5 kitabı olmak üzere toplam 155 eseri bulunuyor.

Haberin Devamı

100 bin metrekarelik kampüsler

EĞİTİMİ kademeli zorunlu olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 sisteminin yasalaşmasının ardından MEB’in, 2013-2016 yılı planlamasında, kamu-özel ortaklığıyla kurulacak ‘Eğitim Kampüsleri’nin ayrıntıları ortaya çıktı. 5 yıldızlı otelleri aratmayacak yeni nesil ‘eğitim kampüsleri’nde, yok yok. Kampüslere modern, çağdaş ve Türk geleneğine uygun olarak tasarlanmış, odalar ve sosyal donatılarla bezenmiş, yurt ve öğrenci pansiyonları yapılacak. Kampüslerde alışveriş merkezi, kongre ve kültür merkezi, kreş gibi sosyal yaşam alanlarının yer aldığı tesisler olacak. Ayrıca yeşil alanlar, havuzlar, şehir mobilyaları, spor alanları, piknik alanları gibi birçok etkinliğe imkan veren bölümler yer alacak. Öğrencilerin sosyalleşmesine ve okulu benimsemesine imkan sağlayan mimari detaylar ile botanik parkı, suni şelale, gölet gibi “yeşil okul” konsepti de eğitim kampüslerinde yerini alacak. Yerleşim yerlerine ulaşımı kolay, mülkiyet ve tahsis işlemleri tamamlanmış, şehrin genişleme alanları içinde veya etrafında yerleşim alanı bulunan, ileriki yıllarda(10-25-50 yıl) eğitim öğretim tesislerinin yapılmasına imkan verecek büyüklükte 100 bin metrekare veya daha büyük arsa temini yapılacak. Esra KAYA / ANKARA

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!