Sağlıkçılar eylemdeydi

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılar eylemdeydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 01:29

Doktor Kamil Furtun’un öldürülmesi üzerine dün birçok ilde sağlık emekçileri tüm gün iş bıraktı; yürüyüş ve pankartlarla görevleri başında uğradıkları şiddete dikkat çekmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un (46) öldürülmesinin ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Sağlık Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası’nın (SES) da destek verdiği sağlıkçılar, tüm gün iş bırakma eylemi yaptı. Sağlık Bakanlığı ise eylemi 15 dakika ile sınırlı tuttu.

TÜRKİYE AYAKTAYDI / FOTO GALERİ


BAKANLIĞA SİYAH KEFEN


Türk Sağlık-Sen ve birçok sivil toplum kuruluşunun da katkı verdiği eylemde, Sağlık Bakanlığı kapısına siyah kefen asıldı. Burada konuşan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, özetle şöyle konuştu:

Sağlıkçılar eylemdeydi


YAS TUTMAK HAKKIMIZ

Haberin Devamı


“Sağlık çalışanlarına yönelik her şiddet olayından sonra sürekli yetkilileri uyarmıştık. Kendilerine, eş ve çocuklarına güvenlik ordusu ve zırhlı araç tahsisinde tüm imkânları kullanan devlet büyüklerimiz, söz konusu sağlık çalışanlarının can güvenliği olunca alınacak tedbirleri ve bu uğurda yapılan uyarıları neden görmezden gelirler? Devlet çalışanını korumaktan aciz hale gelmiştir. Bu acizlik devletimize yakışmıyor.”
Sağlık müdürlükleri önüne siyah çelenk bırakan TTB’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle dendi:
“Kamil, Ersin, Melike öldürülmeden önce, sağlıkta şiddeti önlemek, suçtan arınmış güvenli sağlık işyerleri mümkün dedik, öneriler sunduk önemsemediler. Bütün meslektaşlarımıza, iş arkadaşlarımıza ve halkımıza bir kez daha duyuruyoruz. Canlarımızın korunmasını istemek, yasımızı tutmak suç değil haktır.”

Sağlıkçılar eylemdeydi


Bakan: Sorun refakatçiler

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün NTV’de doktorlara yönelik şiddet konusunda özetle şöyle konuştu: “Savcılarımıza tutuklama yetkisi veren yasal düzenleme yaptık. Polislerimize de şiddet ortamı olduğunda gözaltıyla illgili yasal düzenleme yaptık. En büyük sorunumuz hastadan ziyade refakatçiler. Her gün 3 milyon insanla muhattap olan 700 bin kişilik bir sağlık ekibi var. Elbette istemediğimiz, tatsız olaylarla karşılaşıyoruz. Ancak bu tatsızlıkları da büyük oranda insanımızla çözeriz. Daha yasal düzenleme gerekiyorsa onu da yaparız.”

Haberin Devamı

Sağlıkçılar eylemdeydi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!