Sağlık-İş Derviş’i Bush’a şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Sağlık-İş Derviş’i Bush’a şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 15:00

Haberin Devamı

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ABD Başkanı George Bush'a gönderdiği mektupta, ''Türk milletinin bağımsızlığına ve gururuna son derece düşkün olduğunu belirterek, “Sayın Derviş, 'Kanun yoksa, para da yok' demek suretiyle TBMM'yi kanun çıkartmaya zorlamıştır. Derviş yönetiminde faizler düşmemiş, enflasyon aşağıya çekilememiştir” dedi.

Başoğlu, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,mektubun içeriği hakkında bilgi verdi.

Başoğlu, ''Mektupta, Derviş'in 'özel görevli' olarak Türkiye'ye gönderildiği haberlerinin gazetelerde yer almasına anlam veremediğimi yazdım'' diye konuştu. Ankara'da uzun süre büyükelçilik yapan Mark Parrıs'ın, ''Derviş yoksa, para yok'' şeklinde gazetede yer alan sözlerini hayretle okuduğunu ifade eden Başoğlu, mektubunda, ABD'nin ilişkilerini Türkiye Cumhuriyeti ile mi dışarıdan bakan olarak atanan Sayın Kemal Derviş ile mi yürüteceğini sorduğunu bildirdi. 

Haberin Devamı

DERVİŞ'E ELEŞTİRİLER

Başoğlu, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

''Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in bugüne kadarki icraatıyla toplumumuzu rahatlatabilecek hiçbir olumlu katkısı olmamıştır. Sayın Derviş, 'Kanun yoksa, para da yok' demek suretiyle TBMM'yi kanun çıkartmaya zorlamıştır. Derviş yönetiminde faizler düşmemiş, enflasyon aşağıya çekilememiştir.

Millete hiçbir yararı olmayan, milletin hiçbir sorununu çözemeyen, aksine sorunlarını artıran, geçinme şartlarını ağırlaştıran, işyerlerinin kapanmasına, on binlerce işçinin işsiz kalmasına yol açan uygulamalar yürüten Derviş'i milletimizin desteklemesi için hiçbir neden yoktur. Dost olup dost kabul ettiğimiz, kader birliği yaptığımız ABD, içinde bulunduğumuz ortamda bize dost olarak destek vermeyecekse, hiç değilse incitmemeye özen göstermelidir.''Başoğlu, mektubunun sonunda, Türkiye'nin satılık bir ülke olmadığını vurguladığını dile getirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!