Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Devlet Personel Başkanlığı açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak Devlet Personel Başkanlığı açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 22:00

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı başvuruları ne zaman yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Sağlık Bakanlığı personel alımı duyurusu, Devlet Personel Başkanlığı tarafından bugün binlerce adaya duyuruldu. Personel alımı başvuruları hakkındaki detayları merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyorlar. Peki, Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacağı duyurulan 12 bin 500 personel için resmi duyuru geldi. Lise, Ön Lisans ve Lisans alanlarından yapılacak olan 12 bin 500 personel alımı için sürece dair detayları paylaşan Sağlık Bakanlığı, personel alımı başvurusunu 7-13 Haziran arasında alacak. İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu hakkında detaylı bilgiler

BAŞVURULAR 7-13 HAZİRAN'DA

Sağlık Bakanlığı personel alımı duyurusu, Devlet Personel Başkanlığı tarafından şu şekilde duyuruldu;

"Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

Haberin Devamı

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2017/5 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini, 7 - 13 Haziran 2017 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen adayların, tercih işlemlerinin başlayacağı 7 Haziran 2017 tarihinden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adayların ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinde (*) ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında (**) yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır."

 

BAKMADAN GEÇME!