'Sağdan geçtin' diye bıçaklayarak öldürdü, rekor ceza isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Sağdan geçtin diye bıçaklayarak öldürdü, rekor ceza isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 12:22

Adana’da geçen ay otomobil ile gezerken arkalarındaki aracın sağdan geçmesine sinirlenip, çıkan kavgada sürücüsü 19 yaşındaki Mustafa Yılmaz’ı bıçakla öldüren, yanındaki 25 yaşındaki Berk Şen’i yaralayan ve ölen gencin ailesini ölümle tehdit eden tutuklu sanık 20 yaşındaki Ferhat Bulut'a Cumhuriyet Savcılığı rekor ceza istedi. Ferhat Bulut, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl, 'tehdit' suçundan 5 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

23 Ağustos gecesi saat 23.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre otomobille eve giden Mustafa Yılmaz ve arkadaşı Berk Şen, kendi sokaklarına geldiklerinde önlerinde seyreden otomobili geçmek için yol istedi. Mustafa Yılmaz, önündeki otomobil yol vermeyince sağından geçti ve az ilerideki evinin önüne geldiğinde park etti. Sağından geçtikleri otomobildeki kişiler de yanlarına gelerek araçtan indi. Yol verme yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Mustafa Yılmaz ile Berk Şen bıçaklandı. Saldırganlar, otomobille olay yerinden kaçtı. Çok sayıda bıçak darbesiyle ağır yaralanan Mustafa Yılmaz, kaldırıldığı Adana Numune Hastanesi’nde öldü.

ANNESİ BIÇAKLANMA ANINI BALKONDAN GÖRDÜ

Mustafa Yılmaz’ın annesi Serap Yılmaz, sokaktan gelen sesler üzerine çıktığı balkonda oğlunun bıçaklanmasına tanık olurken, oğlunu kurtarmak için sokağa çıkan baba Tayfun Yılmaz da saldırganlar tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü. Olayı soruşturan polis, görgü tanıkların ifadeleri ve çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyip, olayda kullanılan otomobilin kayıtlarına ulaşarak Tayfun Y. 26 yaşındaki M.Ç., 31 yaşındaki R.D. ve 27 yaşındaki K. K.’yi gözaltına aldı. Sorgularının ardından Tayfun Y. tutuklandı, 3 arkadaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

REKOR CEZA İSTEMİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, genç yaşta elini kana bulayan Ferhat Bulut için 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl, 'tehdit' suçundan da 5 yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz 3 sanık için 'yaralama' suçundan 1’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'DURUNCA KAVGA EDECEĞİNİ SANDIK'

Polisin titiz çalışmasıyla yakalanan Ferhat Bulut, sorgusunda cinayeti itiraf etti. Olay günü 3 arkadaşıyla arabayla gezdiklerini söyleyen Bulut, "Alkol almıştık. Evren Sitesi’ne doğru dönerken arabayı önümüze kırdı, el kol hareketleri yaptı. Sonra biraz ileride de durunca, kavga edeceğini sandık. İnip üzerlerine çöktük. Meğer kendi evinin önüymüş. Ben nasıl böyle bir şey yaptım hala anlamış değilim" diye pişmanlığını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!