Sadullah Ergin en başarılı bakanlardan

Güncelleme Tarihi:

Sadullah Ergin en başarılı bakanlardan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ’Yargıda reforma ihtiyaç var’ sözlerinde haklı olduğunu, hükümet olarak bu konunun gereğini yaptıklarını söyledi.

Arınç, gezisinde kendisine eşlik eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin için de “Hükümetimizin en başarılı bakanlarından biri” dedi. Arınç ve Ergin, çeşitli etkinliklere katılmak için geldikleri Hatay’da Vali Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret etti. Vali Lekesiz’den kent hakkında bilgi alan Arınç ve Ergin, daha sonra Antakya Belediye Başkanı AK Partili Lütfi Savaş’la bir araya geldi. Basın mensuplarının, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “En çok reforma ihtiyaç duyulan alanlardan birinin yargı” olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin soruları üzerine Arınç, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız çoğu zaman bunu söylüyor. Yemen’e birlikte gitmiştik. O gün de havaalanında söylemişti. Sayın Adalet Bakanımız da adalet reformu olarak neler yapılması gerektiğini hem söylüyor hem yapıyor. Hükümetimizin en başarılı bakanlarından biri Adalet Bakanımız Sadullah Bey’dir. ’Adalette, yargıda reforma ihtiyaç var’ sözü haklı bir sözdür. Biz de onun gereğini her konuda yapıyoruz. Esasen bizim yapamadığımızı halkımız çok daha güzel yapıyor. Son 26 maddelik Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasındaki sonuç, halkımızın büyük bir başarısıdır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Künefe gösterisi

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay’daki programı kapsamında Antakya merkezdeki Habib-i Neccar Camisi’ni gezdi. Arınç, cami çıkışında kendisine Arapça “Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz” diye seslenen bir kişiye yine Arapça teşekkür etti. Uzun Çarşı’yı ve Ahmediye Camisi’ni de gezen Arınç, esnafla bir araya geldi. Arınç, bir künefe ustasının yaptığı gösteriyi izledikten sonra, Saint Pierre Kilisesi’ni gezdi. Arınç’a gezilerinde, eşi Münevver Arınç ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin de eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!