'Sadece 4 bin km'lik karayolu güvenli'

Güncelleme Tarihi:

Sadece 4 bin kmlik karayolu güvenli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 12:20

Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Bulgun, Türkiye'de 65 bin kilometrelik karayolunun sadece 4 bin kilometresinin güvenli yol olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bulgun, yaptığı açıklamada, “Türkiye'de trafik kazaları sürücü kusurları ve standartlara uymayan karayollarından kaynaklanmaktadır” dedi.

Eski bakanlardan Mustafa Taşar'ın aracının, Afyonkarahisar'da buzlanma oluşan yolda viraja hızlı girmesi sonucu şarampole düştüğünü hatırlatan Bulgun, ”CHP Konya milletvekili Nezir Büyükcengiz ve CHP Konya İl Sekreteri Ali Alp'ın içinde bulunduğu araç, yolda bırakılan mıcır yüzünden takla attı” diye konuştu.

Bulgun, Türkiye'deki 65 bin kilometrelik kara yolunun sadece otoyol olan 4 bin kilometresinin güvenli yol olduğunu öne sürdü.

Karayolları yetkililerinin raporlarında ise kazalarda yüzde 90 sürücünun kusurlu gösterildiğini ifade eden Bulgun, şu bilgiyi verdi:

“Sürücülerimiz zaten standartlara uymayan kara yollarımızda yol ve hava durumuna göre hareket etmiyorlar. Yağışlı, buzlu, sisli yolda, normal hava koşullarındaki gibi 90 kilometre süratle gidilmez. Gidilirse, sonuç kazalar ve insan ölümleri olur. Dünyanın hiçbir ülkesinde de kara yoluna mıcır döküp arabaların ezmesi beklenmez. Yolda mıcır bırakılması, temizlenmemesi kazaya en büyük davetiyedir. Ajlan Büyükburç, Kerim Tekin gibi genç sanatçılarımızla Mehmet Tacettinoğlu gibi bir habercimizi de mıcır yüzünden kaybetmiştik.”

Haberin Devamı

Kara yollarında 486 yerde “kara nokta” tespit edildiğini, bir rapor ile bunun Karayolları Genel Müdürlüğüne bildirildiğini, 188'inin “acilen düzeltilmesinin istendiğini” anlatan Bulgun, aradan 4-5 yıl geçmesine rağmen ”kara noktalarda” bir iyileştirme çalışması yapılmadığını iddia etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!