Sabah-ATV’de Çalık tek kaldı, Erdoğan-Baykal kapıştı

Güncelleme Tarihi:

Sabah-ATV’de Çalık tek kaldı, Erdoğan-Baykal kapıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 1.1 milyar dolar satışa çıkarılan Sabah-ATV medya iktisadi bütünlüğü için açılan ihaleye sadece Çalık Grubu’nun şirketi olan Turkuaz teklif verdi.

İhale için ön yeterlilik alan üç gruptan Amerikalı özel yatırım şirketi Carlyle ve Nurol ortaklığı ile Lüksemburg merkezli RTL-İpek-Sancak grupları başvuruda bulunmayınca, bugün yapılacak ihalede tek alıcı, Çalık Grubu olacak. Çalık Grubu’nun ihaleye tek başına teklif verdiği, Sabah-ATV Grubu’nu alması durumunda yabancılarla ortaklığı gündeme getirebileceği belirtildi. Takvime göre, bugün yapılacak ihalenin ardından 7 Aralık’ta pazarlık görüşmesi gündeme gelebilecek.

BAYKAL SERT ÇIKTI: Bugün gerçekleşecek ihale, dün TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerine de damga vurdu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı damadı Berat Albayrak’ın iş yaşamıyla ilgili iddialar nedeniyle eleştirdi. Baykal, "Büyük bir olasılıkla damat Bey’in holdingi Türkiye’nin ikinci büyük medya grubunun sahibi olacak. Bunlar, demokrasi denilince üzerinde durulmayacak konular olarak görünüyorsa, siz demokrasiyi anlamamışsınız demektir" dedi. Baykal, "Demokrasi, devletin gücünün bir siyasi hegamonyaya tahsisi için kullanılabileceği anlamına gelmez. Bakın bir eski başbakan, Türkiye’de kendine yandaş medya yaratıyor diye yıllarca mahkemede hakkını aradı. Böyle bir şey memleket sevgisiyle, iktidar sorumluluğuyla da bağdaşmaz" diye konuştu.

TMSF ÖZERKTİR: Baykal’ın AKP’nin medyayı etki altına aldığı ve Sabah Grubu’nun ihale edilmesi hakkındaki eleştirileri üzerine Erdoğan, "Şu anda TMSF’nin yapacağı ihaleyi biz izliyoruz. Bu ihalede katılmak isteyenler katılmıştır. Yeterliliği olanlar girmiştir. Neticesi yarın (bugün) belli olacak. Bu konuda TMSF özerk bir kurumdur. Gereğini yapacaktır" yanıtı verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!