Saatler

Güncelleme Tarihi:

Saatler
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2003 13:26

Dans tutkunu bir çocuğun öyküsünü anlatan Billy Elliot adlı filmiyle adını uluslararası alanda duyuran İngiliz yönetmen Stephen Daldry, yine etkisi uzun süre kalacak bir filmle sinemalarda. Bu yılın Oscar yarışında iddialı yapımlardan biri olan Saatler (The Hours) hem konusuyla, hem de biraraya getirdiği oyuncu kadrosuyla ilgi çekici.

Haberin Devamı

Michael Cunningham'ın romanından beyazperdeye uyarlanan Saatler'in senaryosu David Hare'e ait. Film, üç farklı çağda yaşamış üç farklı kadının öyküsü üzerine kurulu. Kadınlardan biri edebiyat dünyasına sayısız eser kazandırmış olan Virginia Woolf. Öykü Woolf' un yaşadığı çağdan yıllar sonrasına yani 2.Dünya Savaşı'nın bittiği yıllara oradan da günümüz NewYork'una uzanıyor. Ve bu üç kadını birleştiren noktaları beyazperdeye taşıyor.

Filmin en ilginç yanlarından biri Virginia Woolf'un canlandıran Nicole Kidman. Ünlü yazarı beyazperdeye taşımak için özel bir makyaj uygulanan ve takma burun kullanan Kidman, kelimenin tam anlamıyla tanınmayacak halde. Kidman'ın filmdeki performansıyla yılın en iyi kadın oyuncu Oscar'ına en yakın aday olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Haberin Devamı

Saatler'inbir başka  Oscar adayı da  Julianne Moore. Güzel yıldız bu filmle yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Bu arada Moore'un Cennetten Çok Uzakta'daki yorumuyla kadın oyuncu Oscar'ına da aday olduğunu, aynı yıl iki farklı dalda ödüle aday gösterilerek Oscar tarihine geçtiğini de hatırlatalım.

FİLMİN KONUSU

Üç çağ, üç hikaye ve üç kadın “The Hours”un kalbinde aynı şekilde bu akışın içinde birleşiyor. Her bir kadın diğerine bir zincirin halkaları gibi ekleniyor. Habersizce bir edebiyat eserinin gücü aksi düşünülemez bir biçimde hayatlarını değiştiriyor. Filmin kahramanları Virginia, Laura ve Clarissa.

Birincisi Virginia Woolf, Londra’nın varoşlarında delilikle savaşıyor ve ilk romanı olan 'Mrs. Dalloway'i yazmaya başlamış. Bundan 20 yıl kadar sonra Laura Brown, II. Dünya savaşının sonunda Los Angeles'ta yaşayan bir eş ve bir anne. 'Mrs. Dalloway'i okuyor ve bunun içindeki devrimci ruhtan aldığı ilhamla yaşamında büyük bir değişiklik yapma kararı alıyor. Ve günümüz New York'u, Clarissa Vaugan, Woolf'un Mrs. Dalloway'inin modern bir versiyonu, parlak bir şair olan ve AIDS'li arkadaşı Richard'la yaşıyor. Üçünün hikayesi bir araya geliyor ve sonunda şaşırtıcı bir biçimde aşkın bir tanışma gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:  Stephen Daldry
Senaryo:David Hare
Oynayanlar: Meryl Streep, Nicole Kidman, Julianne Moore, Stephen
Dillane, Miranda Richardson, Toni Collette
Resmi sitesi:
http://www.thehoursmovie.com/home.php

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!