Saadet Partisi Genel Başkanı Hollanda'da

Güncelleme Tarihi:

Saadet Partisi Genel Başkanı Hollandada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2009 09:43

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 29 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye'nin yeni yıldızının Saadet Partisi olduğunu ve artık oy artırma hesabı yapmak yerine, doğrudan iktidara hazırlanmak ve buna göre çaba göstermek istediklerini söyledi.

Kurtulmuş, Hollanda Milli Görüş Teşkilatı'na bağlı Birlik Cemiyeti'nin 20. ve Doğuş Dergisi'nin 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rotterdam'da dün akşam düzenlenen toplantıda, kalabalık bir gruba hitap etti.

Feyenoord Stadyumu yanındaki kapalı spor salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kurtulmuş, yerel seçimlerde partisinin, “fevkalade önemli bir başarı gösterdiğini” savundu. Seçim kampanyası sırasında “Saadet Partisi'nin farklılığının fark edilmeye başlandığını” belirten Kurtulmuş, “gerek kampanya sırasında gerginliklerden uzak problem çözücü tutum ve yaklaşımı, gerekse oylarında sağladığı artışla bu seçimin yıldızının ve galibinin Saadet Partisi olduğunu” söyledi.
Kurtulmuş, son seçimlerin kendileri için işaret fişeğinin atılması anlamına geldiğini, 30 Marttan itibaren “nerede kalmıştık” diyerek iktidara giden yolda çalışmalarına hız kazandırdıklarını ifade etti.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amacımız, aldığımız yüzde 5 dolayındaki oy oranını nasıl olur da gelecek seçimlerde yüzde 10'lara çıkarırız değil. Bundan sonraki amacımız, 'Nasıl olur da Saadet Partisi'ni Türkiye'de iktidara getiririz' olacaktır. Onun için önümüzdeki dönem çok zor ama bir o kadar da zevkli bir çalışmaya sahne olacak. İnşallah el birliği ile gönül birliği ile Saadet Partisi'ni iktidara getireceğiz. Türkiye'yi bundan sonra izlemeye devam edin, ama Saadet Partisi'ni özelikle izleyin. Çünkü bundan sonra Türkiye'nin yeni yıldızı Saadet Partisi'dir.”

Numan Kurtulmuş, Avrupa ülkelerindeki Türk toplumunun bugün geldiği noktaya bakıldığında başarılı olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi. Türklerin bulundukları Avrupa ülkelerinden Türkiye ile bağını koparmadan, yerli toplumun kalıcı ve esas unsurlarından biri konumuna gelmeye başladığını belirten Kurtulmuş, Batı ülkelerinin karşılaştığı kimi temel sorunların çözümünde, Türk toplumunun sahip olduğu bugünkü düzey ve değerleriyle önemli başarılara imza atabileceğini kaydetti. Kurtulmuş, bu bağlamda, Avrupa ülkelerindeki Türk toplumunun, dünya barışının sekteye uğradığı bir dönemde doğu ile batı toplumlarını birleştirebilecek, yakınlaşmasını sağlayabilecek, gerilimi azaltacak en önemli unsurlardan birisini oluşturabileceğini ifade etti. Kurtulmuş, Türklerin bulundukları ülkelerdeki toplumların yalnızca birer ferdi olmaktan öte geleceğin özgür ve adil dünyasının kurulmasında da önemli bir işlevi yerine getireceğine inandığını belirtti.

-UYGARLIK KRİZİ

Dünyanın içinde bulunduğu temel sorunlara da dikkati çeken ve bugün dünyanın insanlık açısından büyük bir dram içerdiğini söyleyen Kurtulmuş, bir taraftan savaş ve işgaller sürerken, diğer tarafta yoksulluk, adil olmayan bir gelir dağılımı, çevre sorunları ve ahlaki çöküntüyle karşıya kalındığını, bütün
bunların ekonomik ve siyasal nedenlerden değil, “uygarlık krizinden” kaynaklandığını savundu.

“Bizim medeniyetimizin çocuklarına dünyanın yeni bir düzene oturması için, yeryüzünde adaleti, refahı, ve özgürlüğü yeniden sağlamak için büyük bir görev düşüyor” diyen Kurtulmuş, insanlığın ortak evrensel temel değerlerini esas alan yeni bir medeniyete ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

İnsanı bireysel olarak değerlendiren ve sadece kendi menfaatini öne çıkaran, yeryüzünün kaynaklarına sahip olarak görmek isteyen modernist değerlerin çöktüğünü iddia eden Kurtulmuş, bunun sadece rasyonel bir yaklaşımla açıklanamayacağını söyledi. Kurtulmuş, soğuk savaşın sona ermesinden sonra ortaya çıkan yeni dünya düzeninin, güçlü ve güçlünün sözünün geçtiği bir 'düzenbazlık' haline geldiğini, mevcut dünya sisteminin de barış üretemediğini, 1990'dan bu yana çıkan savaşlarda İkinci Dünya Savaşı'ndaki kadar can kaybı olduğunu ifade etti.

Toplantıda söz alan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan da güçlü ve yaygın bir teşkilat yapısına sahip oldukların, 33 ayrı ülkede iki binden fazla şubeyle hizmet verdiklerini söyledi. Ümmet anlayışıyla ve ümmetçi bir hareket olarak Milli Görüş Teşkilatlarının insanlığın hayrına gelecek nesillere yönelik kalıcı çalışmalar yaptığını ifade eden Karahan, bu anlamda geçen yıl 137 bin öğrencinin eğitimine katkı sağladıklarını bildirdi. Karahan, teşkilat olarak ulaştıkları noktayı yeterli görmediklerini, katılımcı bir anlayışla hizmetlerini daha da ileriye götürebilmek için çaba gösterdiklerini kaydetti.
Müzik dinletisinin de yer aldığı toplantıya, Milli Görüş Teşkilatları ve Saadet Partisi yetkililerinin yanı sıra bazı yerel politikacılar ve diğer Türk ve Hollandalı davetliler de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!