Güncelleme Tarihi:
Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetin Gül’ün talimatı ile Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Tapu Sicil Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiği rüşvet operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü’nde, mahkeme kararı ile 6 ay süren teknik takip sonucu, rüşvet çarkının nasıl döndüğü de belli oldu. Savcılık talimatı ile el konulan kayıtlarda, son 2 yıl içinde yapılan tüm işlemler tek tek inceleniyor. İlk tespitlere göre, vatandaşa sahte tapuların düzenlendiği ve bunların belirlenmesi için özel bir ekibin çalıştığı belirtildi.
ÖZEL ŞÖFÖRLÜ MERCEDES'İ VAR
Jandarma’nın ‘Mekan’ operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklanan Tapu Sicil Müdürlüğü’nde görevli memur Nihat Gençoğlu’nun bin YTL maaş aldığı, ancak işe gitmediği, kendi yerine 800 YTL maaş verdiği daha önce kurumdan emekli olan Süheyla Ü.’yi çalıştırdığı saptandı. Kardeşi üzerine 40 kişinin çalıştığı kot taşlama atölyesi açan ve son model Mercedes otomobili ve şöförü ile bu işyerine gidip geldiği belirlenen Gençoğlu’nun, sevgilisi ile İstanbul’da geceleği 400 YTL olan bir otele de sık sık gittiği ortaya çıktı.
OPERASYON SIZDI
Çorlu Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Mehmet Tekin’in operasyondan bir gün önce Nihat Gençoğlu’nu arayarak bilgi verdiği de teknik takibe takıldı. Bu bilgi üzerine Gençoloğlu apar topar emeklilik dilekçesi verdi. Aldığı rüşvet paralarını sevgilisi Aysun Yıldırım’ın üzerine yatırdığı anlaşılan Tapu Sicil Müdürlüğü’nde görevli memur Gençoğlu’nun ifadesinde, servetinin babasından miras olarak kaldığını söylediği kaydedildi. Banka hesaplarında yapılan incelemede hesaplarda bir günde 400 bin YTL’lik hareket olduğu ortaya çıktı. Biri 55 bin Euro değerinde olmak üzere kendi üzerine 5, yakınlarının üzerine de 5 araç bulunduğu, bu araçların toplam değerlerinin 400 bin YTL oldu da belirlendi.
SAHTE TAPULAR
Çorlu Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma kapsamında gözaltına aldığı Y.M.'nin, üzerine 400 bin YTL değerinde kayıtlı arsa ve tarla olduğunu öğrenince şaşırdı. Şüpheli ifadesinde, tapuların kendisine ait olmadığını kendisinin Gençoğlu tarafından zaman zaman tapuya çağırılarak imza attırıldığını söyledi.
Çorlu bölgesinde özellikle yurtdışında yaşayanların tarla ve arsalarının parsellenerek satıldığı ve sahte tapu düzenlendiği de anlaşıldı. Müdürlüğün sicil defterlerine bu tapuların işlenmediği, sadece vatandaşlara tapu senedi verildiği de ortaya çıkarıldı. Bu yöntemle verilen çok sayıda sahte tapunun olduğu ve bunların belirlenmeye çalışıldığı kaydedildi.
TAPU MÜDÜRÜ DE TUTUKLANMIŞTI
Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile jandarma tarafından Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü’nde işlemler sırasında rüşvet alındığı yönünde ihbarlar üzerine operasyon düzenlenmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Çorlu Tapu Sicil Müdürü Ömer Yılmaz, memur Nihat Gençoğlu, olaya karışan Aysun Yıldırım, Aysun Ergene, Fatma Özçelik, Mustafa Gençoğlu, Mehmet Yayla, Mehmet Emin Ateş, Atilla Burgaz, Mehmet Tekin ve Muharrem Geren ‘rüşvet almak, suç işlemek için teşekkül oluşturma, görevi kötüye kullanma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama’ suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.