Rusya'daki otomobil fuarına Çin damgası

Güncelleme Tarihi:

Rusyadaki otomobil fuarına Çin damgası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2007 13:59

Rusya'nın başkenti Moskova'daki otomobil fuarına, Çinli üreticiler damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Rusya'nın en büyük otomobil fuarı olan “İnteravto-2007”de bu yıl,  Avrupa ve Amerikalı otomobil üreticilerin yanı sıra Çinli firmaların da  geniş şekilde katıldığı dikkatİ çekti. Fuara çok sayıda ülkeden araba, aksesuar ve yan sanayi üreticileri  katılırken, en çok ilgiyi Çin otomobilleri Great Wall, GWPeri ve Florid modelleri topladı.

Rusya'daki fuardan fotoğraflar... 

Çinli “Nanjing Auto” şirketi tarafından tarafından satın  alınan İngilizlerin ünlü MG Rover otomobilleri de fuarda Nanjing  MG markası altında MG7 (eski Rover 75) ve MG TF modelleri şeklinde tanıtıldı.

Çin'in Rusya'daki en ünlü markası sayılan “Chery” şirketi de  fuara Amulet, Tiggo ve Fora otomobillerinin yeni modelleriyle katıldı. Chery'nin lüks modeli sayılan “B21” de Moskova fuarında en fazla dikkat çeken otomobillerden biri oldu. Ünlü “Bertone” atölyesinde tasarlanan B21, Rusya pazarında 2.0 ve 3.0 litrelik motorlarla 18-22 bin dolar arasında değişen  fiyatlara satılacak.

Haberin Devamı

Rusya pazarındaki payını her geçen gün artırmaya başlayan Çin  üretimi otomobillerden Rusya genelinde bu yılın 6 ayında 39 bin adet  satıldığı bildirildi. Rusya pazarından toplam 450 milyon dolarlık ciro elde eden Çinli  otomobil üreticileri şu anda pazarın sadece yüzde 1'lik payına sahip  bulunuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!