Rusya Esad'a savaş helikopterlerini yeniden yollayabilir

Güncelleme Tarihi:

Rusya Esada savaş helikopterlerini yeniden yollayabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2012 19:04

Suriye'ye ait taarruz helikopterlerini taşıyan Alaed adlı kargo gemisi, İskoçya açıklarında durdurulmasının ardından Rusya'ya geri döndü. Ancak geminin yeniden Suriye'ye gönderilmesi gündemde.

Haberin Devamı

Suriye'ye ait "uçan tank" olarak da bilinen MI25 helikopterlerini taşıyan gemi, Kuzey Buz Denizi'ndeki Murmansk Limanı'na ulaştı.

Curaçao'ya ait bayrakla yola çıkan gemi, İskoçya açıklarında ABD'nin talebi doğrultusunda İngiltere tarafından durdurulmuştu. Geminin sigorta poliçesini iptal eden "Standard Club" şirketi, gemiyi Rusya'ya geri yollamıştı.

RUS BAYRAĞI ÇEKİLEBİLİR

Alaed'in yolunun kesilmesine engel olunması için bu kez Rus bayrağı çekilmesi ve doğudaki Vladivostok Limanı'ndan yollanması bekleniyor.

Rus Interfax ajansına konuşan üst düzey bir askeri yetkili gemiye Suriye'nin Tartus Limanı'na kadar bazı savaş gemilerinin veya sivil gemilerin refakat edebileceğini söyledi. Ancak şu ana kadar Rusya'dan bu yönde resmi bir açıklama gelmedi.

/images/100/0x0/55ea608af018fbb8f87bfc01


ABD'nin Rusya'yı Suriye rejimine sivillere karşı kullanılacak silahlar satmakla suçlamasının ardından gündeme gelen geminin yeniden yola çıkması ihtimaliyle ilgili Beyaz Saray da sessizliğini koruyor.

Haberin Devamı

TANK KATİLİ OLARAK BİLİNİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Suriye'ye sivillere karşı kullanılabilecek silahlar satmadıklarını ve helikopterlerin de 2008 yılında imzalanan bir anlaşma kapsamında bakım için ülkelerine gönderildiğini söylemişti.

Suriye'ye hava savunma sistemleri gibi savunma silahları sattıklarını belirten Lavrov, MI25'lerin de sivillere karşı değil yalnızca dış saldırganlığa karşı kullanılabileceğini iddia etmişti.

MI25'ler Rus ordusunun yabancı kuvvetlerin tank ve zırhlı araç gücüne karşı en önemli silahları arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!