'Rus ruleti' teröre gitti

Güncelleme Tarihi:

Rus ruleti teröre gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 00:23

‘RUS ruleti’ oynarken öldüğü iddia edilen Cumhurbaşkanlığı Koruma Amirliği’nde görevli polis memuru Ramazan Özçelik’le ilgili soruşturmayı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devraldı.

Haberin Devamı

Beylikdüzü’nde pazar günü bir polisin vurulduğu ihbarı üzerine eve giden güvenlik güçleri polis Özçelik’i yerde kanlar içinde ölmüş olarak buldu. Yanında da beylik tabancası vardı. Özçelik’in evdeki sevgilisi Özbek uyruklu Feride Bayramova (25) gözaltına alındı. Bayramova’nın çantasında F serisinden 1 dolar ve 4 telefon hattı çıktı. 1 dolar çıkması üzerine soruşturmayı Terör Şube polisleri devraldı.

Bayramova, emniyetteki ifadesinde, Özçelik’le, 9 ay önce ‘JAMOU’ adlı arkadaşlık sitesinde tanıştıklarını belirterek, “Giyiniyordu. Bu sırada silahının dolabının üzerinde olduğunu görünce bana, ‘Tabancayı niye bize doğru çevirdin’ dedi ve beline koydu. Bu sırada kendisine Rus ruleti videosu izlettim. Ramazan da bana ‘O öyle oynanmaz böyle oynanır’ diyerek tabancayı çıkarıp başına dayadı. Müdahale etmek için elini tutmaya çalıştığım sırada silah ateş aldı” dediği öne sürüldü.

Kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçen olayda, tabancayı kimin ateşlediğinin belli olması için Özçelik ve Bayramova’nın el svapları alındı. Bayramova’nın telefonu ve hatları da incelemeye gönderildi. Özçelik’in, Haziran 2016’da Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nde göreve başladığı belirtildi. Örgüt bağlantısı araştırılan Bayramova’nın ise İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduğu belirlendi. Özçelik’in, Rus ruletinde kullanılan ve toplu olarak tabir edilen tabanca değil şarjörlü silah kullandığı saptandı. Polis olayın intihar olduğunu değerlendirirken, kesin sonuç el svabı ve adli tıp incelemesiyle belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!