Rum Dışişleri Bakanı Markulli Suudi Arabistan'da

Güncelleme Tarihi:

Rum Dışişleri Bakanı Markulli Suudi Arabistanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2008 14:19

Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, dün Suudi Arabistan'a günübirlik ziyarette bulundu.

Rum radyosu Markulli'nin, başkent Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerle işbirliğinin geliştirilmesi konularının ele aldığını bildirdi.

El Faysal, görüşmede Suudi Arabistan'ın “Kıbrıs'ın toprak bütünlüğüne” ve BM'nin ilgili kararlarına saygılı olduğunu söyledi.
Suudi Bakan, Markulli'ye, ülkesinin, “Kıbrıs sorununa ilişkin tutumunun değişmediği, BM anayasası ve uluslararası meşruiyet ilkelerine bağlı olduğu” güvencesini verdi. Suud El Faysal, “Birleşmiş, federal bir Kıbrıs'ı destekliyoruz. Ayrılığa veya taksime karşıyız. Bunlar, bölge sorunlarının tümü için reddettiğimiz şeylerdir” dedi.

Suud El Faysal, Markulli'ye, Filistin meselesindeki gelişmeler, Lübnan ve Irak'taki durum hakkında bilgi verdi ve ülkesinin bu meselelere ilişkin tutumunu da aktardı.

Markulli ise görüşmeleri sırasında El Faysal'a, “Kıbrıs sorunundaki gelişmeler” hakkında bilgi verdi.
Rum Bakan, Suud El Faysal'a, son zamanlarda ziyaret ettiği Filistin, Mısır, Lübnan, Suriye, Ürdün, Kuveyt ve Libya gibi bölge ülkelerinde yaptığı temaslar hakkında bilgi aktardı.

Habere göre, Markulli, Suudi Arabistan Parlamento Başkanı Salih Bin Abdullah Bin Humayid tarafından da kabul edildi. Kabulde, ikili ilişkiler, Rum-Suudi Arabistan parlamentoları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, Kıbrıs sorunu, Filisin ve diğer bölgesel konular ele alındı.
Markulli, Suudi Arabistan'da çalışan Rumlarla da yemekte bir araya geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!