Rossi'nin ikametgah değişikliği pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Rossinin ikametgah değişikliği pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 13:31

MOTO GP'nin şampiyon İtalyan pilotu Valentino Rossi, ikametgahını İngiltere göstermenin bedelini ağır ödedi. Dün Vergi Dairesi yetkilileriyle yapılan görüşmede Rossi'nin 2001-2006 arası vergi borcu 35 milyon euro olarak tespit edildi.

Haberin Devamı

İtalyan pilot vergi dairesi görevlilileriyle yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu zor hikayenin böyle sonuçlanmasından memnunum. Çünkü şimdi daha rahat ve işime daha iyi konsantre olabilirim. Halihazırda İtalya'da yaşama kararı vermiştim. Londra çok ilginç bir şehir ama, ailem ve arkadaşlarımla zaman geçirmek çok daha önemli benim için. Zaten yılın yarısını işim nedeniyle uzakta geçiriyorum" dedi.

28 yaşındaki pilot gazetecilerin nerede yaşayacağını sorması üzerine, ailesinin yaşadığı yer olan Pesaro iline bağlı Tavullia ilçesinde yaşamayı planladığını dile getirerek, "Ancak sanırım kendime ayrı bir ev tutuacak kadar büyüdüm artık" demeyi de ihmal etmedi.

Vergi borcunun yüksek olduğu yorumuna ise Rossi, "Evet yüksek ama, daha az zengin olup, tüm dikkatimi işime yoğunlaştırabilmeyi tercih ederim" diye konuştu.

Haberin Devamı

TAKSİT TAKSİT ÖDEYECEK

Şampiyon pilotun başı geçen yıl vergi dairesiyle derde girmişti. İtalyan Vergi Dairesi tarafından yapılan araştırmada Rossi'nin ülkeye gelir vergisi ödememek için ikametgahını İngiltere olarak gösterdiği ortaya çıkmış ve vergi dairesi Rossi'den 2000-2006 yılları için toplam 112 milyon euro vergi talebinde bulunmuştu. Yapılan görüşmeler sonunda Rossi'nin 2000 yılı vergi borcunun zaman aşımına uğradığına karar verildi. Buna göre şampiyon pilotun 2001-2006 yılları için toplam 35 milyon euro vergi ödemesine karar verildi. Rossi'nin önümüzdeki 1.5 yıl boyunca aylık yaklaşık 2 milyon euro ödeme yapacağı açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!