'Rönesans'ın müteahhidi Coşkun tutuklandı... Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün de KKTC'ye kaçarken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Rönesansın müteahhidi Coşkun tutuklandı... Alpargün Apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün de KKTCye kaçarken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2023 19:00

Hatay'daki Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı. Gaziantep'te de çöken Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili olan Mehmet Ertan Akay İstanbul'da gözaltına alındı. Diyarbakır'da ise yıkılan binalarla ilgili Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan Adana'da 83 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün, KKTC’de Lefkoşa Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Hatay'da bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, paralarla yurt dışına kaçacağı iddiasıyla için İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Rönesansın müteahhidi Coşkun tutuklandı... Alpargün Apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün de KKTCye kaçarken yakalandı

Karadağ’a çıkışının engellendiği belirtilen Coşkun, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Havalimanı'nda bulunan Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Binası'na sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli Coşkun, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

Rönesansın müteahhidi Coşkun tutuklandı... Alpargün Apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün de KKTCye kaçarken yakalandı

Haberin Devamı

GAZİANTEP VE DİYARBAKIR'DA DA GÖZALTILAR VAR

Gaziantep'te de çöken Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili olan Mehmet Ertan Akay İstanbul'da gözaltına alındı. Şanlıurfa'da depremde 33 kişinin hayatını kaybettiği Osman Ağan Apartmanı'na ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Heyetler, kolonlardan karot örneği alırken, müteahhitler dahil 11 kişi gözaltına alındı. 

Yine Gaziantep'te, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından depremde yıkılan ve içerisinde ilk aşamada 9 kişinin cenazesine ulaşılan, Gazi Mahallesi Zübeyde Hanım Bulvarı Bahar Apartmanı adresinde bulunan bina ile ilgili yapılan teknik incelemede ihmali bulunduğu tespit edilen bina müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, Pendik Yenişehir Mahallesi'nde yapılan operasyon sonucu gözaltına alındı. Uncuoğlu'nun Gaziantep'e gönderileceği öğrenildi.

Diyarbakır'da ise yıkılan binalarla ilgili Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

KKTC'YE KAÇARKEN YAKALANDI

Adana'da Çukurova Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da depremde yerle bir olmuş ve toplam 32 dairenin bulunduğu binadan sağ çıkan olmamıştı. 83 cansız bedenin çıkarıldığı enkazın altında hala 15 kişinin cenazesinin bulunduğu belirlendi.

Alpargün Apartmanı müteahhidi Hasan Alpargün'ün da bugün Adana'dan kaçtığı ortaya çıktı. Alpargün'ün bulunması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucu, Alpargün İnşaatın sahibi Hasan Alpargün'ün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, hakkında “taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak” suçlarından aranması olan Alpargün'ün, KKTC’de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Devam eden çalışmalarda; Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın almaya çalıştığı iddia ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!