'Roma Türk Film Festivali' eylülde

Güncelleme Tarihi:

Roma Türk Film Festivali eylülde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 12:58

Açılış filminin Av Mevsimi olduğu festivalin onursal başkanlığını Ferzan Özpetek yapacak

Haberin Devamı

Lancia’nın katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan Roma Türk Film Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle 21 Eylül Çarşamba günü Roma'da başlıyor.

Ferzan Özpetek’in onursal başkanlığını yapacağı festivalde Yavuz Turgul, Şener Şen, Cem Yılmaz ve Okan Yalabık konuk olarak ağırlanacak.

Festival, 21 – 25 Eylül 2011 tarihleri arasında, İtalyan ve Türk basın mensuplarının davet edileceği ‘Festival Basın Toplantısı’ ve ‘Gala Gecesi’ ile başlayacak.

/images/100/0x0/55eafb55f018fbb8f8a34380
AÇILIŞ FİLMİ 'AV MEVSİMİ'
Roma Türk Büyükelçiliği’nin de desteklediği festivalin basın toplantısı 21 Eylül, Çarşamba günü Casa del Cinema’da festival konuklarının katılımıyla gerçekleşecek. Festivalin açılış filmi, Yavuz Turgul’un yönetmenliğini yapmış olduğu, Şener Şen, Cem Yılmaz ve Okan Yalabık’ın başrollerini paylaştığı ‘Av Mevsimi’. Filmin yapımcısı, yönetmeni ve oyuncuları hem festival basın toplantısına katılarak İtalyan basınıyla buluşurken aynı günün akşamı da açılış kokteyllinde festival davetlileri ile bir araya gelecekler.

Haberin Devamı

22 – 25 Eylül tarihleri arasında festival filmlerinin gösterimde olacağı etkinlik, 25 Eylül akşamı ‘Festival Kapanış Partisi’ ile son bulacak.

'EYVAH TÜRKLER GELİYOR'
İtalyanların Osmanlı döneminden bu yana, korkulu bir ifadeyi esprili bir söylemle anlatmak için kullandıkları 'Mamma li Turchi' (Eyvah Türkler geliyor) cümlesini “motto” olarak kullanan Roma Türk Film Festivali, 'Bu Defa Filmleriyle Geliyorlar' cümlesiyle tarihe de ironik bir gönderme yapıyor; tarihin bıraktığı izleri kültürel bir buluşmayla yeniden yapılandırıyor.

Film gösterimleri, Roma şehir merkezinin en büyük parklarından biri olan “Villa Borghese” bahçelerinin içinde yer alan, İtalyan sinema sektörünün en önemli kuruluşlarından biri olan ‘Casa del Cinema’da gerçekleştirilecek.

Festivalde, Türk sinemasının büyük prodüksiyonlarının yanı sıra daha küçük bütçeli yapımların da olduğu 30 film gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!