Rolling Stones İstanbul'u salladı

Güncelleme Tarihi:

Rolling Stones İstanbulu salladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards ve Charlie Watts'tan oluşan rock dünyasının efsane gruplarından Rolling Stones, dün akşam Ali Sami Yen Stadı'nda Türk müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Cumhuriyetimizin 75'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen konser, iki yıl önce başlayan ‘‘Briges to Bablyon’’ adlı Rolling Stones turnesinin son ayağıydı. Ahmet San, Number One ve Raks organizasyonuyla haftalar öncesinden çalışmalarına başlanan konser, Türk müzikseverlere büyük bir heyecan yaşattı. Konser boyunca yirmi civarında unutulmaz Rolling Stones klasiği seslendiren grup, genelde ‘‘Satisfaction’’ gibi eski parçalara ağırlık verdiler. Yüzyılın en büyük ve son organizasyonlarından biri olarak tanımlanan Rolling Stones Turnesi için, binlerce müziksever biraraya geldi. Saat 19.30'da iki Türk grubu, Extra ve Athena'nın ön grup olarak sahneye çıkmasıyla başlayan konser, 21.30'da Rolling Stones'la inanılmaz bir atmosfere büründü.

Konserin başlamasından saatler önce stada girmek için kuyruklar oluştu. Saat 16.00'dan sonra kapıları açılan statta 7000 civarında Türk ve yabancı güvenlik elemanları görev yaptı. Stada giriş çıkışların kontrolleri Rolling Stones'un ekibi tarafından yapıldı.

Saatler önce biletlerini alarak Ali Sami Yen Stadı'nda yerlerini alan Rolling Stones hayranlarının arasında gençler ağırlıktaydı, ama gençliğini Rolling Stones dinleyerek yaşamış eski kuşakların fazlalığı da dikkati çekti. Konser boyunca devam eden lazer gösterisinin yanı sıra finaldeki havaifişek gösterisi de görülmeye değerdi.

Konserden 5 saat önce kuyruk oluştu

Rolling Stones sahneye çıkmadan önce iki Türk grubu Athena ve Extra, izleyicileri çoşturdu. gençler, Athena'nın ritimleriyle efsanevi grup henüz sahneye çıkmadan ter içinde kaldılar.

Rolling Stones hayranları, 19.30'da başlayacak olan konser saatinden 5 saat öncesinde Ali Sami Yen Stadı'nın kapılarında kuyruk oluşturmaya başladılar.

Ali Sami Yen Stadı'nın çevresi, büyük maçların atmosferini andırıyordu. Yalnızca futbol taraftarlarının taşıdığı flama ve bayraklar eksikti.

Rolling Stones hayranları kapıların bir an önce açılması için ıslıklı protestoda bulundular.

Ayakta beklemekten yorgun düşen müzikseverler yerlere oturarak açlıklarını köfte ekmek ve simit yiyerek giderdiler.

Bayan ve erkek polis görevlilerinin tek tek üzerlerini arayarak konser alanına aldığı Rolling Stones hayranlarının bazılarının çantalarından bira şişesi, çakmak, kesici alet gibi, sahaya sokulması yasak olan nesneler çıktı. Bunlar görevliler tarafından toplandı.

Hologramlı, soğuk damgalı biletlere rağmen kapı görevlileri, sahte bilet konusunda son derece hassas davrandılar ve biletleri dikkatle incelediler.

İstanbul konseri, aileleri, yardımcıları, korumaları ve teknik ekibiyle Türkiye'ye gelen efsanevi rock grubu Rolling Stones'un 106 konserlik ‘‘Bridges to Babylon’’ turnesinin son ayağını oluşturdu.

Rolling Stones'in solisti Mick Jagger, cuma gecesini İstanbul'un eğlence mekanlarını gezerek değerlendirdi. Nispet Bar'a giden Jagger, Zeynep mansur'un şarkılarını dinledi.

Jagger, doğum gününü ise Sultanahmet'teki Four Seasons Otel'de kutladrı, dansöz Asena'nın dansıyla keyiflendi.

Athena, sahneye ön grup çıktı

Rolling Stones, sahneye çıkmadan önce, genç neslin son günlerdeki en favori gruplarından Athena ve Extra, ön grup olarak müzikseverleri, çoşturdu. İki Türk grubunun performansı, izleyicilerden büyük alkış ldı. Bu arada Athena'nın önceki akşam Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'ndaki hayranlarıyla buluşması da çoşkulu anlara neden oldu. ‘‘Skalonga’’ adlı albümleriyle kısa sürede gençlerin sevgilisi haline gelen Athena, Tuborg Music Club 98 Yaz Konserleri kapsamında verdiği bu konserde beş bine yakın kişiyi dansa ve müziğe doyurdu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!