Rockçılar yağmurun azizliğine uğradı

Güncelleme Tarihi:

Rockçılar yağmurun azizliğine uğradı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2006 00:00

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Rock'n Coke Festivali için hazırlanan müzik kasabasına önceki gün kamp kurmak için gelen katılımcılar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Haberin Devamı

 

 Bugün alternatif rock’ın en önemli topluluklarından Placebo, İngiliz post punk sahnesinin kült topluluğu The Sisters Of Mercy, sadece iki sene içinde post-punk ve indie-rock’a yeniden şekil veren isimler arasında kabul edilen Editors, nisan ayında yayınlanan son stüdyo albümleri Wish’le Avrupa listelerinde fırtına gibi esen ünlü Alman topluluk Reamonn, son yılların en ateşli dj ve prodüktörlerinden Hyper, New York’lu post-punk grubu The Rogers Sisters ve Türk rock'ının önemli gruplarından Duman, Vega, Barış K., ve Ali&Ozan'ın sahneye çıkacağı Rock'n Coke Festivali, dün başladı.

Rockçılar yağmurun azizliğine uğradı

Haberin Devamı

Müzik kasabası kapılarını önceki gün saat 17.30’da açtı. Girişlerde jandarmanın kontrolünde özel güvenlik görevlileri tarafından üzerleri aranan katılımcılar eşyalarını x-ray cihazından geçirdiler. Daha sonra kamp alanına gidip çadırlarını kuran kampçılar festivalin açılışını yapan Popcorn grubunu dinlemek için Burn Sahnesi’ne gittiler. Bu sırada aniden bastıran yağmur nedeniyle birçok müziksever üstü kapalı olan Burn Sahnesi’nden ayrılmadı. Dışarıda olanlar ise çadırlarına koştu. Yağmurun başlamasından yaklaşık 2 saat sonra standlarda satılan naylon yağmurluklar tükendi. Festivalin ikinci günü yağmur aralıklarla devam etti. Birçok kampçı soğuyan hava ve kamp alanının çamurlu olması nedeniyle öğle saatlerine kadar çadırlarından çıkmadı.

Rockçılar yağmurun azizliğine uğradı

Kampçılar çadır, uyku tulumu, mat ve giysi çantalarıyla giriş kapısında uzun kuyruklar oluşturdular.

MÜZİK KASABASI FAALİYETE GEÇTİ

Yaklaşık 50 bin kişinin izlemesi beklenen festivale, 600 İETT otobüsü seferiyle toplu ulaşım hizmeti sunuluyor. Özel araçlarla gelenler için 5 bin araç kapasiteli otoparkın bulunduğu festival alanında, 33 adet jeneratörden enerji sağlanıyor. 300 dönüm alan üzerinde gerçekleşecek festivalde, 150 sağlık ve 400 temizlik görevlisi 24 saat hizmet veriyor. Festivaldeki marketlerde, hediyelik eşya, tişört, pantolon, çanta, havlu, saç boyası, uyku tulumu gibi pek çok ürünün satışı yapılıyor. Katılımcılar balon, süper jumper, yoga, tai-chi, sabah koşusu gibi etkinliklerle keyifli zaman geçiriyorlar. Gençler tarafından tasarlanan projeleri destekleyen 'Hayata Artı Gençlik Fonu'na ve çeşitli ülke ve mesleklerden yaklaşık 20 kişiden oluşan 'Human Web'e de festival ev sahipliği yapıyor. Toplam 7 bin kişinin görev aldığı müzik kasabasında, kamp alanı, eğlence ve alışveriş merkezleri, yiyecek ve içecek standları, otopark, hastane, postane, lunapark, internet kafe, gezici banka şubesi bulunuyor.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!