Rock efsaneleri için onur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Rock efsaneleri için onur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan Rock and Roll Şöhretler Vakfı, dünya çapında kitleleri peşinden sürüklemiş yedi rock yıldızını daha onurlandırdı.

Geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninin 14'üncüsünde Billy Joel, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Curtis Mayfield, Del Shannon, Dusty Springfield ve Staples Singers Rock and Roll Şöhretler Müzesi'nde yer almaya hak kazandılar. Waldorf Astoria Oteli'nde önceki gün yapılan törende, unvan kazanan rock'çılar arasında halen hayatta olanlar onur konuğu olarak yer aldılar. Rock and Roll Şöhretler Vakfı söz konusu unvanı, ilk plağını 25 yıl önce çıkarmış, bu dalda büyük nüfuz ve önem kazanmış müzisyenlere veriyor.

Gecenin üç önemli yıldızı hiç kuşkusuz Bill Joel, Paul McCartney ve Bruce Springsteen'di. Üçlünün sahnede birlikte seslendirdikleri efsanevi Beatles hit'i ‘‘Let It Be’’de; sanatçılara Eric Clapton, Bonnie Raitt, Wilson Pickett, U2'nun solisti Bono ve son Grammy ödül töreninin tartışmasız yıldızı Lauryn Hill eşlik etti.

Bu arada bir süre önce eşi Linda McCartney'i kaybeden Paul McCartney, modacı kızı Stella'yla sahneye çıktı. Ödülünü alan McCartney, ‘‘Keşke bebeğim de burada olsaydı. Bunu çok istiyordu’’ dedi.

Müzik kariyerinin 25'inci yılını kutlayan Bruce Springsteen de gecenin yıldızları arasındaydı. Springsteen 1973 yılında çıkardığı ‘‘Greetings From Ashbury Park N.J.’’den bu yana kendisini yalnız bırakmayan topluluğu The E-Street Band'le birlikte sahneye çıktı ve üç şarkı seslendirdi.

Rock'n Roll Şöhretler Vakfı'nın bu yıl ödüllendirdiği diğer isimler arasında rytm and blues topluluğu Staple Singers, Del Shannon, soul'un efsane ismi Curtis Mayfield, country yıldızları Bob Wills & His Texas Playboys ve blues şarkıcısı Charles Brown'ın yanı sıra Beatles'ın prodüktörü George Martin de bulunuyordu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!