Robotlar Piri Reis için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Robotlar Piri Reis için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

Uluslararası 7’nci Robot Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Bakırköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlendi.

Yarışmaya Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan ve İtalya robot takımları ile Türkiye’den de çok sayıda lise ve üniversitenin robot takımları katıldı. Perşembe günü başlayan yarışma dün sonuçlandı.
‘İDEALİMİZ 2023’
UNESCO’nun 2013’ü Piri Reis Haritası’nın 500’üncü yılı olarak kutlama programına alması sebebiyle ‘Piri Reis’ konulu yarışmada, öğrenciler 5 kategoride ter döktü. Yarışmada Robotino (Hareketli robotlar) kategorisinde İSOV Diçkök Endüstri Meslek Lisesi; Çizgi İzleyen ketegorisinde Yerköy Endüstri Meslek Lisesi; Mini Sumo kategorisinde Adil Karaağaç Endüstri Meslek Lisesi; Sumo kategorisinde Karabük Üniversitesi; Temalı kategorisinde Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu. İSOV Diçkök Endüstri Meslek Lisesi, Avrupa ve Dünya Beceriler yarışmasında robot kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek. Dereceye girenlere ödüllerini veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “İdealimiz 2023’te dünyanın 13 ülkesinden biri olmak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!