Rize'de 24 kilo eroin ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Rizede 24 kilo eroin ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 13:29

RİZE Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri 24 kilogram eroin ele geçirildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce 650 gram eroin ele geçirilen operasyonun ardından soruşturmayı derinleştirdi. Doğu illerinden yola çıkarılan eroinlerin Karadeniz Bölgesi üzerinden İstanbul ve Avrupa'ya gönderildiği yönünde bulgular elde eden ekipler, Van'ın Başkale İlçesi'nden yola çıkan 34 GP 8683 plakalı otomobili Rize girişinde takibe aldı. Otomobili bir süre takip eden ekipler, kent geçişinde harekete geçti. Polis telsizinden geçen ‘operasyon hazırlığı' anonsu ardından ekipler otomobili karayolunda kıstırdı. Araçtaki 2 kişiyi yere yatırarak gözaltına alan ekipler, otomobilde narkotik detektör polis köpeği ‘Julia' ile arama yaptı. Köpeğin tepki vermesi üzerine otomobilin sökülen airbag bölümünde gizlenen 46 pakette 24 kilogram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan 41 yaşındaki E.G. ile 37 yaşındaki M.Y. ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan sevk edildikleri adliyede tutuklanarak, Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldu.
Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize'de en fazla miktarda eroini ele geçirdiklerini açıklarken şöyle dedi:

“Bu operasyondan Karadeniz Bölgesi üzerinden yeni bir güzergah oluşturulduğu ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yapıldığı anlaşılıyor. Önümüzdeki günlerde daha ciddi tedbirler alacağız. Bölgemizin uyuşturucu madde güzergahı olarak kullanılmasını engellemek amacıyla çalışmalarımız devam edecek.”

Şüphelilerin otomobile sakladığı eroin paketlerini narkotik köpeklerinin koklama yöntemi ile bulamaması için özel olarak ilaçladığı ve araç içerisine sürekli çakmak gazı bıraktıkları ifade edildi. Yurt dışına gönderilmek üzere paketlenen eroinlerin X-Ray cihazında görünmeyecek özel jelatinle sardığı açıklandı.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, operasyonu gerçekleştiren KOM ekibini ve narkotik detektör köpeği Julia'yı kutladı. Demirtaş, başını okşadığı Julia'ya ‘aslanım benim' diyerek, “Bu operasyonda köpeğimizin de payı büyük. Onun sayesinde eroinlerin yeri tespit edildi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!