Rick Perry münazara gafıyla karizmayı çizdirdi

Güncelleme Tarihi:

Rick Perry münazara gafıyla karizmayı çizdirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 16:26

ABD’de 2012’de yapılacak başkanlık seçimlerine adaylığını koyan Cumhuriyetçi Partililer arasında dün yapılan ve televizyonda canlı yayınlanan münazarada, Teksas Valisi Rick Perry yaptığı gafla başkanlık şansını neredeyse yok etti.

Haberin Devamı

Bugüne kadar katıldığı tartışmalarda iyi bir performans sergileyemeyen Perry, CNBC kanalında yayımlanan programda daha ilk söz hakkını kullanırken söyleyeceği sözleri unutunca izleyicilerin alaylı gülüşmelerine maruz kaldı.

 

ŞOV YAPMAK İSTERKEN REZİL OLDU / FOTO GALERİ

 

Michigan eyaletinde düzenlenen tartışma programında konuşması sadece 53 saniye süren Perry, üç devlet kurumunu eleştirirken, “Ben başkan olduğum zaman elden geçireceğim üç bakanlık var. Ticaret, eğitim ve … Üçüncü neydi?” dedi. Hemen notlarına başvuran Perry, üçüncü bakanlığın ismini bir türlü bulamadı.

 

Haberin Devamı

PERRY KARİZMAYI BÖYLE ÇİZDİRDİ / WEB TV

 

İzleyiciler gülmeye başlarken soğukkanlı olmaya çalışan Perry söz hakkını devretti. Perry, 15 dakika sonra ismini aradığı bakanlığın “Enerji Bakanlığı” olduğunu söyledi.

 

HIZLI DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Başkanlık yarışına Ağustos ayında katılan Perry, o dönemde seçmenlerin büyük ilgisini toplamıştı. Ancak Perry'ye verilen destek hızla eritirken, Cumhuriyetçilerin ilgisi Massachusetts eski Valisi Mitt Romney'e kaydı.

 

Perry’in kötü performansı, aynı zamanda anketlerde başa baş olduğu ve son 10 gündür cinsel taciz iddialarıyla boğuşan Herman Cain’i de sevindirdi.

 

Cumhuriyetçi Parti’nin diğer önemli adayları arasında 76 yaşındaki Temsilciler Meclisi üyesi Ron Paul, Utah eski Valisi ve Çin Büyükelçisi Jon Huntsman ve Minnesota temsilcisi Michele Bachmann bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!