Ricciardone'nin evinde sürpriz tablo

Güncelleme Tarihi:

Ricciardonenin evinde sürpriz tablo
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 13:27

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin resmi ikametgahında sürpriz tablo; Amerikan Elçisinin evinin duvarında, Kur'an-ı Kerim'den Enbiya suresinden bir ayetin yer aldığı kaligrafik bir tablo asılı.

Haberin Devamı

Kaligrafik eser, ABD'de yaşayan kaligrafi/ hat sanatçısı Mohamed Zakariya'ya ait.

/images/100/0x0/55eb097ef018fbb8f8a6e93a
"Zakariya benim Washington'dan komşum" diyerek, eseri anlatan Büyükelçi Ricciardone, aynı zamanda tabloyu Arapçasından okuyarak anlamını açıkladı;  "Kur'an-ı Kerim'deki Enbiya Suresinden bir ayeti içeriyor. Yunus'un balığın karnından çıktıktan sonraki Allah'a yakarışını anlatıyor..."
Amerikan Büyükelçisi'nin rezidansındaki tablo, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Büyükelçiliklerde sanat" programı çerçevesinde sergileniyor,  Bu program, Büyükelçi ve eşinin seçtikleri sana eserlerinin geçici ya da daimi olarak resmi ikametgahlarında, elçilik binalarında sergilenmesini içeriyor.
Büyükelçi ve eşi Marie'nin yaşadıkları Ankara'daki ikametgahta da, Ricciardone çiftinin bulundukları Türkiye, Filipinler, Afganistan, İtalya, İran ve Irak'a ilişkin, bu ülkelerin kültürlerini yansıtan eserler sergileniyor.

Haberin Devamı

Enbiya Suresi'nin 87. Ayeti şöyle: Zünnûn'u da hatırla. Hani öfkelenerek (halkından ayrılıp) gitmişti de kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıklar içinde, "Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum" diye dua etti.

Ricciardonenin evinde sürpriz tablo

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!