Restoranlar, lokantalar ve kafeler ne zaman açılacak, açılacak mı? İşte son yapılan açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Restoranlar, lokantalar ve kafeler ne zaman açılacak, açılacak mı İşte son yapılan açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 18:32

Lokanta, restoran ve kafelerin açılacağı tarih, hafta başında yapılan Kabine Toplantısı ile bir kez daha gündeme geldi. Vaka sayısında yaşanan düşüşle koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması için beklenti içinde olanlar, mekanların açılacağı tarihle ilgili yapılan son açıklamalara odaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantı sonrası yaptığı açıklamada, vaka sayısına dikkat çekerek takvimin daha sonra belirleneceği mesajını verdi. İşte, lokantalar, restoranlar ve kafeler açılacak mı? sorusunun yanıtına yönelik yapılan değerlendirmelerden öne çıkan başlıklar.

Haberin Devamı

Restoranlar ve kafeler ne zaman açılacak sorusu ile gündemi yakından takip eden vatandaşlar, yetkili birimlerden gelecek olan açıklamalara kilitlendi. Bilim Kurulu tavsiyesi ile Kabine Toplantısında görüşülen restoran ve kafelerin durumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ele alındı. Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz' açıklamasında bulundu.

RESTORANLAR VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

1 Şubat akşamı gerçekleştirilen Kabine toplantısında alınan kararlar gereği kısa süre içerisinde esnafa yönelik kısıtlamaların gevşetileceği belirtildi. Erdoğan, '' Salgınla mücadelede en kritik hususlardan biri olan yerli aşı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Restoranlar, lokantalar ve kafeler ne zaman açılacak, açılacak mı İşte son yapılan açıklamalar

DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALAR

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafeler ve restoranlarla ilgili yöneltilen soruya “Gerek okullarla alakalı, gerekse biliyorsunuz son dönemde bu restoranlarla ilgili, bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik. Ve bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var." şeklinde yanıt vermişti. 

Cumhurbaşkanı, "Restoran işletmeciliği konusunda, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Gerekirse bir esneme yapılabilir" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!