Resepsiyonda PKK ’ya çağrı

Güncelleme Tarihi:

Resepsiyonda PKK ’ya çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 10:16

23 Nisan Resepsiyonu’nda en çok ‘çözüm süreci’ konuşuldu. Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye dışında da silah bırakın” çağrısı yaptı. BDP’li Sırrı Süreyya Önder, “Süreç ilerliyor, artık mektup trafiği bitti” dedi. Önder, "PKK 25 Nisan'da çekilmeye başlayacak" dedi.

Haberin Devamı

TBMM’deki 23 Nisan Resepsiyonu’nda ‘çözüm süreci’ ağırlıklı değerlendirmeler yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul programı, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in babasının vefatı nedeniyle katılmadığı resepsiyonda, kuvvet komutanları tam kadro yer aldı.  

RESEPSİYONDAN KARELER 

Resepsiyonda en büyük ilgiyi BDP’li Sırrı Süreyya Önder ve Sırrı Sakık gördü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikiliyle sohbet ederken, kuvvet komutanları ve BDP’liler birbirlerini teğet geçti. Gül, sorular üzerine çözüm sürecinin sonuç vermesinin tamamen silahlardan vazgeçmekle olacağını belirterek, “Silahlardan vazgeçmek, Türkiye içinde değil Türkiye dışında vazgeçmekle olur. Çözüm sürecinde dikkatle ve sabırla çalışmak gerekiyor. Her şeyi tozpembe görmemek lazım” dedi. BDP’li Önder de, Kandil’de yarınki basın toplantısının ardından PKK’nın sınır dışına çekilme sürecinin başlayacağını söyleyerek “Açıklama 25 Nisan’a kayabilir. İmralı ile görüşmeler artık mektup şeklinde olmaz, görüşmeler BDP üzerinden yürür” diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm süreci kapsamında TSK’nın sınır birliklerinin çekileceği yönündeki iddialara ilişkin, “Hayır, hiç öyle bir durum yok. Herhangi bir bölgede zafiyet oluşturulmaz” dedi. Aynı iddiayla ilgili MHP Lideri Devlet Bahçeli “Suyu tersine akıtmak doğru değil. Tehlike arz eder” derken, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ise “Düzenleme yaz tertiplenmesi. Birliklerin hacmi, miktarı, gücü açısından hiçbir azalma yok. Biz hükümet direktifleri doğrultusunda, görevimize devam ediyoruz” dedi. Kıvrıkoğlu, PKK’nın çekilmesiyle ilgili ısrarlı sorulara defalarca, “Bir şey bilmiyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

MASRAFSIZ VEKİLİM

Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve BDP’li Önder’in esprili sohbetine sahne oldu. Gül, Önder’i uçağa binmediği için davet edemediğini söyledi. “Ben masrafsız milletvekiliyim” diyen Önder’e Çiçek, “302 şoförü gibisin” esprisi yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!