Ren, Ali'yi vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Ren, Aliyi vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 10:15

Köln kentinde iki kız kardeşi kurtarmak için Ren Nehri’ne atlayan üç çocuk babası 47 yaşındaki Ali Kurt’a ulaşılamadı. Kurtarma ekipleri, Ali’den umudunu kesti.

Haberin Devamı

ÜÇ çocuk babası Ali Kurt, geçen cumartesi günü Ren kıyısında koşuya çıkmıştı. Bu sırada suda çırpınan bir çocuk gördü. Hiç düşünmeden suya atladı. Güçlü akıntıya rağmen çocuğu yakaladı, kıyıya kadar getirdi. Koşuya çıkan bir Alman kadın onları gördü. Ve yardıma gitti. Ali Kurt’un kıyıya kadar getirdiği çocuğu sudan çekip aldı. Bulduğu bir dalı da Ali Kurt’a uzattı. Ama Ren’in bitkin düşürdüğü Ali Kurt, elini uzatmasına rağmen dala yetişemedi... Ve akıntıya kapılıp, gözden kayboldu.

UMUT KESİLDİ

Kurtarma ekiplerinin yoğun çalışması bir sonuç vermedi. Ali Kurt’tan umudunu kesen ekipler, çalışmalarını durdurdu. Köln İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada, “Ren Nehri’nin akışı bu bölgede çok hızlı. Yoğun arama yapıldı. Ancak bir sonuç alınmayınca arama ve kurtarma çalışmaları durduruldu” dedi.

TESADÜFE KALDI

Sözcü, Ali Kurt’un cesedinin nerede ve nasıl bulunacağı konusunda artık tamamen tesadüfe bağlı olduğunu söyledi. “Böyle büyük ve güçlü akan nehirlerde arama yapmak ve ceset çıkarmak çok güç. Artık şansa kaldı. Geçen yıl bu bölgede bir İngiliz genci nehre düştü. Arama çalışmaları bir sonuç vermedi. Bir süre sonra cesedi birkaç yüz metre ötede bulundu” dedi.

Geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, anneleriyle birlikte Ren kıyısına giden 10 ve 6 yaşındaki Kongolu iki kız kardeş, oyun oynarlarken nehre düşmüştü. 10 yaşındaki kızı, çevre bulunanlar sudan çıkarmıştı. Ali Kurt’un hayatı feda ederek kurtardığı küçük kız ise hastanede can vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!