Rektörler atandı istifalar başladı

Güncelleme Tarihi:

Rektörler atandı istifalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 19:12

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün dün yaptığı bazı rektör atamalarıyla ilgili tepkiler sürerken, listedeki ikinci isim olan Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün rektörlüğe getirildiği Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de istifalar başladı.

İlk istifa, yapılan seçimde rakiplerine fark atarak birinci olan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedef Gidener'den geldi. Üniversitede 7'si Prof. Dr. toplam 9 öğretim üyesi istifa etti.

En yakın rakibine 383 oy fark atmasına karşın Prof. Dr. Gidener'in Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanmamasının tepki ve şaşkınlığı sürerken, eski rektör Prof. Dr. Emin Alıcı'nın görev süresinin dolup ayrılmasıyla birlikte yardımcılarından Prof. Dr. Adil Esen de istifasını verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Özmen'in istifasını yarın vereceği öğrenilirken, Genel sekreter Prof. Dr. Dilek Güldal da istifa etti.

Prof. Dr. Güldal'ın yerine Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Terzi getirildi. Prof. Dr. Gidener ile birlikte yardımcıları Prof. Dr. Serdar Saydam, Prof. Dr. Hüdai Çatalyürek, Prof. Dr. Erkan Derebek, Prof. Dr. Oğuz Dicle, Doç. Dr. Oğuz Kılınç ve Doç. Dr. Aykut Sifil de istifa etti. Yerlerine henüz atama yapılmadı.

Öte yandan Ege Üniversitesi'nde bugün devir teslim töreni yapılmasının ardından Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tebrikleri kabul ederken, henüz istifasının sunan yönetici olmadığı belirtildi. Teamüllere göre rektörlerin kendi ekiplerini kurabilmeleri için akademik birim yöneticilerinin istifaları bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!