Rekabet Kurumu Başkanı Parlak görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurumu Başkanı Parlak görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2007 12:45

Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, süresinin dolması nedeniyle görevden ayrıldı. Parlak ile birlikte iki üyenin de görev süresinin dolması ile Rekabet Kurulu üye sayısı 5'e düşerken, başkan vekilliğini İkinci Başkan Tuncay Songör aldı.

Haberin Devamı

Başkan Parlak ile üyeler Zühtü Aytaç ve Rıfkı Ünal'ın görev süresi 3 Haziran'da sona erdi. 3 Haziran pazara geldiği için Cuma günü kurumda bir toplantı yapan Parlak, çalışanlara veda etti. Kurumdan kendisine ait araba ile ayrılan Parlak için çalışanların bir veda yemeği vereceği öğrenildi.

Parlak'ın ayrılmasıyla kurumun başkan vekilliğine, İkinci Başkan ve kurul üyesi Tuncay Songör getirildi. Songör, yeni başkan seçilinceye kadar bu görevi yürütecek.

Kurul üye sayısı yasayla 11'den 7'ye indirilen Rekabet Kurulu'nda 8 üye bulunuyordu. Bu nedenle her toplantıda kurayla belirlenen bir üye toplantıya katılmıyordu. Söz konusu görevden ayrılmalarla üye sayısı 5'e indi. Böylece bir yandan fazla üye sayısı sorunu çözülürken, bir yandan da toplantı yeter sayısı 5 olduğundan, yeni üyeler hemen belirlenmese dahi karar alınmaya devam edilecek.

İKİ ÜYE SEÇİLECEK

Kurul üye sayısı 7 olduğu için görevden ayrılan üç kişi yerine iki kişi için seçim yapılacak. Bu seçimler de Parlak'ın yeri ve DPT'nin bağlı bulunduğu Bakanlık kontenjanından atanan Rıfkı Ünal'ın yerine olacak.

Yeni üye belirlenmesi için; DPT'nin bağlı bulunduğu Bakanlık (Abdüllatif Şener) ile Rekabet Kurumu ikişer aday belirleyecek. Dört aday Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Bakanlar Kurulu'nun uygun bulduğu iki aday da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulacak.

Yeni üyeler göreve başladıktan sonra, Kurul başkanlık için üç aday belirleyerek Bakanlar Kurulu'na gönderecek. Bakanlar Kurulu da, başkan olarak bir ismi belirleyip Cumhurbaşkanı Sezer'in onayına sunacak.

Üye aday adaylarını belirlemek üzere sözkonusu kurumlar tarafından henüz seçim yapılmadığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!