Rekabet Kurulu üyeliklerine iki atama

Güncelleme Tarihi:

Rekabet Kurulu üyeliklerine iki atama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 09:43

Rekabet Kurulunda, boş bulunan iki üyeliğe atama yapıldı.

Haberin Devamı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Rekabet Kurulu'nda boş bulunan iki üyeliğe, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığı kontenjanından Mustafa Ateş, Rekabet Kurulu kontenjanından da İsmail Hakkı Karakelle atandı.

Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Parlak ile birlikte Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) kontenjanından görev yapan Zühtü Aytaç ve DPT'nin bağlı bulunduğu bakanlık kontenjanından kurul üyeliğini yürüten Rıfkı Ünal'ın görev süreleri 3 Haziran 2007 tarihinde sona ermişti.

Kurul üyeliğine, kurum kontenjanından atanan Başkan Parlak ve üyelerden DPT'nin bağlı bulunduğu Bakanlık kontenjanından görev yapan Ünal'ın yerine yeni üyelerin atanması gerekiyordu.

Öte yandan üye sayısının 11'den 7'ye düştüğü ve kurulda Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) kontenjanı kaldırıldığı için görev süresi dolan Aytaç'ın yerine ise yeni üye seçimi yapılması gerekmiyordu.

Haberin Devamı

Bu arada yeni iki üyenin atamasının yapılması ile kurulun 7 üyesi tamamlanmış oldu. Kurul başkanının seçilmesi için üyelerin kendi aralarında 3 başkan adayı belirleyerek bunları hükümete bildirmeleri gerekiyor. Bakanlar Kurulu, söz konusu adaylar arasından Rekabet Kurulu'nun yeni başkanını seçecek.

3 Haziran 2007 tarihinde görev süresi dolan eski başkan Mustafa Parlak'ın yerine halen bu görevi başkan vekili olarak Tuncay Songör yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!