Rehberlik bürolarına en çok eşler başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Rehberlik bürolarına en çok eşler başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 10:28

Ankara Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarına 2007 Ağustos-Aralık döneminde, aile içi şiddet, eşler arası iletişim eksikliği, evlilik ve boşanma ile alkol ve madde bağımlılığı gibi konularda başvuru yapıldı.

Vatandaşlara dini hükümler çerçevesinde danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunan Aile İrşad ve Rehberlik bürolarına, 2007 yılının Ağustos-Aralık ayları arasında 472 başvuru oldu.

Başvuranların yüzde 39'u aldatma, ahlaki zaaflar, örtünme, cinsel hayat, geçimsizlik, aile içi şiddet ve zararlı alışkanlıklar gibi aile hayatı çerçevesinde ele alınan konularda sorular sordu.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu müracaatçıların yüzde 24'ü ise evlilik öncesi süreçler, kız kaçırma, farklı mezhep ve din mensuplarının evliliği, çoğul evlilik ve nikahsız birliktelik gibi konularda bilgi aldı.

Başvuranların yüzde 24'ü de kadın hastalıkları, doğum, kürtaj, doğum kontrolü, madde bağımlılığı ve intihar konularında sorular yöneletti. Yıldızname, kırklama, büyü-muska ve dilek taşı gibi hurafeler hakkında bilgi alanlar yüzde 7'yi, terör, evrim ve sosyal yardımlaşma konularında bilgi alanlar da yüzde 6'lık bölümü oluşturdu.

AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROLARI

Müracaatçıların yüz yüze görüşmelerin yanı sıra telefonla da sorularını yöneltebildiği Aile İrşad ve Rehberlik bürolarında çalışan görevliler, gerekli durumlarda başvuranları ilgili kurum ve kuruluşlara da yönlendiriyor.

Aile İrşad ve Rehberlik büroları; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Aile Araştırma Kurumu, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı gibi resmi kuruluşlarla çalışıyor.

Ankara Müftülüğü kapsamında Altındağ, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Yenimahalle, Çankaya, Mamak ve Sincan müftülüklerinde toplam 8 Aile İrşad ve Rehberlik bürosu bulunuyor.

Bürolara hafta içi mesai saatlerinde başvuru yapılabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!