Refik Baydur, dünya kimyacılarına seslendi: Bizi Atatürk yolundan kimse caydıramaz

Güncelleme Tarihi:

Refik Baydur, dünya kimyacılarına seslendi: Bizi Atatürk yolundan kimse caydıramaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 00:00

Türkiye’nin gerilen gündemi, iş dünyasını yabancı sermayeye mesajlarınız da etkiliyor. Uluslararası Kimya İşverenleri Çalışma İlişkileri Çalışma Komitesi’nde (LRC) konuşan yabancılar Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdi. KİPLAS Başkanı Refik Baydur, "İktidar ve muhalefet dahil herkesin isteği; laik, demokratik, parlamenter Türkiye’dir. Yolumuz Atatürk yolu, bizi kimse caydıramaz" dedi.

SİYASİ istikrarı sallantıya giren Türkiye’de özellikle yabancı işadamlarına ülkede yaşananları anlatmak zorlaşıyor. Antalya’da yapılan Uluslararası Kimya İşverenleri Çalışma İlişkileri Çalışma Komitesi (LRC) toplantısında da bu zorluk su yüzüne çıktı. Toplantıda konuşan LRC Başkanı Wolfgang Goos ve diğer yabancılar Türkiye’nin AB üyeliğinin gerekliliğine vurgu yaparken, Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik İşverenleri Sendikası (KİPLAS) Başkanı Refik Baydur da konuşmasında Türkiye’nin istikrarının kalıcı olduğunu vurguladı. Baydur, "İktidar ve muhalefet dahil herkesin isteği; laik, demokratik, parlamenter Türkiye’dir. Yolumuz Atatürk yoludur, bu yoldan bizi kimse caydıramayacak" dedi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik de, "Anayasa Mahkemesi bir siyasi partinin kapatılması konusunda karar verecek. Bunun AB çerçevesinde çözüleceğine inanıyoruz. Çünkü Türkiye’nin hukuk sisteminin tamamı Avrupa’dan alındı" diye konuştu.

Hayal kırıklığı

Goos, Türkiye’nin, Almanya ve Fransa devlet başkanlarının AB sözleri karşısında hayal kırıklığına uğramış olabileceğini belirterek, "Türkiye’nin AB’ye sağlayacağı avantajlar vardır. Bunu iyi anlatın. Türkiye doğu ile batı arasında bir köprü olmuştur. Özellikle Arap ülkeleri ile AB arasında bir köprüdür. Türkiye bunu uzun yıllardır yapmaktadır" dedi. Goos şöyle devam etti: "Türkiye’nin AB’ye katılmasının geciktirilmesine mantıklı bir cevap bulamıyorum. Zaman geçiyor. Avrupa devletlerinin kararını vermesi gerekir. AB, Türkiye’ye karşı adil davranmalıdır. Türkiye’de işverenler geleceğe açık ve net bakabilmelidir. Türkiye’de genç bir nüfus var. Genç Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin kabul edilmesi AB’ye fayda getirecektir" dedi. KİPLAS Başkanı Refik Baydur da Türkiye’nin, zor ve kaynayan bir bölgede laik, demokratik, parlamenter demokrasiyi başarı ile temsil etmeye devam eden bir ülke olduğunu söyledi.

İslam ve Atatürk yolu

Türkiye’nin Atatürk’ün çizdiği çağdaş dünya görüşünden ayrılmayacağına işaret eden Baydur şunları söyledi: "Türkiye Müslüman bir devlettir. İslamın insani ve sosyal değerlerini yüceltmek onun görevidir. İktidar ve muhalefet dahil herkesin isteği laik, demokratik, parlamenter Türkiye’dir. Yolumuz Atatürk yoludur, bu yoldan bizi kimse caydıramayacaktır. Türkiye büyük ve güçlü bir devlettir. Geleceği ümit vericidir. Türkiye müteşebbisler ülkesidir. Avrupa, büyüyen Rusya karşısında zor duruma düşebilir. Burada da Türkiye’ye ihtiyaç duyabilir. Türkiye’nin çoktan hak ettiği AB üyeliğini geciktirmek için bazı kişi veya kurum kuruluş temsilcilerinin Türkiye’nin yaşam ve yönetim tarzına dil ve el uzatmaya hakları yoktur. Türkiye AB’ye ne kadar ihtiyaç duyuyorsa, AB’nin de Türkiye’ye o kadar gereksinimi vardır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!