Recep ayı ne zaman başlıyor? İşte recep ayının fazileti

Güncelleme Tarihi:

Recep ayı ne zaman başlıyor İşte recep ayının fazileti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2021 09:39

Recep ayı her yıl heyecanla bekleniliyor. Recep ayı ile beraber mübarek üç aylar başlıyor. Müslümanlar ilk olarak recep ayını idrak ediyor, şaban ayının ardından ise ramazan ayına kavuşuyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre 2021 recep ayı tarihi belli oldu. İşte mübarek ayın fazileti ve merak edilenler

Haberin Devamı

Recep ayının ne zaman idrak edileceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Müslümanlar her yıl mübarek üç ayları heyecanla bekliyorlar. Üç aylar ilk olarak recep ayı ile başlıyor. 2021 yılında bu mübarek ay 13 Şubat Cumartesi günü başlayacak. Üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelinmesi tavsiye ediliyor.

RECEP AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İslam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi üç aylar, 13 Şubat Cumartesi günü başlayacak.

Müslümanlar ilk olarak recep ayını idrak edecekler. Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelinmesi tavsiye ediliyor.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye göre, recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 18 Şubat'ta Regaip Kandili idrak edilecek.

Recep ayı ne zaman başlıyor İşte recep ayının fazileti

RECEP AYININ FAZİLETİ NEDİR?

Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259).

Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).

Bu itibarla, Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!