"Ramazan'da domuz" kavgası tatlıya bağlandı

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda domuz kavgası tatlıya bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 12:36

Almanya’da haftanın konusu haline gelen Türk asıllı siyasetçi Özcan Mutlu’yla büfeci Oğuzhan K. arasındaki tartışma, dün K.’nın özür dilemesiyle tatlıya bağlandı.

Haberin Devamı

Ülke basınında yer alan haberlere göre geçtiğimiz Cuma günü, Yeşiller Partisi’ne üye olan Mutlu kızıyla birlikte Berlin’in ünlü turistik merkezlerinden Unter den Linden’de, K.’nın işlettiği büfeye giderek Alman mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan ve domuz etinden yapılan Currywurst sipariş etti.

 

Mutlu daha sonra, K.’nın kendisini “Sen nasıl Müslümansın? Ramazan’da gündüz vakti yemek yemeye, hem de domuz eti yemeye utanmıyor musun?” diyerek tartaklamaya başladığını öne sürdü.

 

Mutlu, “Türkçe bilen kızımın gözü önünde hayatımda uğramadığım hakaretlere uğradım. Bundan dolayı şikayetçi oldum, darp edildiğim için de olacağım” dedi.

Büfeci K.’nın ifadelerine göre ise olay çok farklı şekilde gelişti. K. Mutlu’nun dükkanına gelerek iki porsiyon Currywurst, bir porsiyon kızarmış patates ve bir kutu gazoz ısmarladığını belirtti.

 

Haberin Devamı

Mutlu’nun 11 euro tutan hesabı fazla pahalı bulduğunu anlatan K. “Hakaret edip çevreyi rahatsız etmeye başladı. Bunun üzerine ben de karşılık verdim” dedi.

“Ben de Mutlu’dan şikayetçiyim” diyen K., birkaç saat sonra Mutlu’yu Berlin Temsilciler Meclisi’ndeki ofisinde ziyaret ederek özür diledi.

 

Kendisi oruçlu olduğu için bir an kontrolünü kaybettiğini savunan K., “Sanıyorum fazla tepki gösterdim. Cuma günü saatlerce çalışmıştım. Dükkan küçük ve kalabalık, etrafta sürekli yiyip-içen insanları görünce böyle şeyler olabiliyor” dedi.

 

Bununla birlikte bu olayın Alman basınında bu kadar ilgi görmesinin asıl sebebinin yaklaşmakta olan Berlin eyalet seçimleri olduğu ifade ediliyor.

 

Sosis üzerinden yeniden başlayan entegrasyon tartışmalarının Yeşiller Partisi’nin rakipleri tarafından bir propaganda malzemesi olarak kullanılabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!