Ramazan Bayramı'nda 9 gün tatil

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Bayramında 9 gün tatil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 17:19

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Ramazan Bayramı tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün tatil olacak, bayramdan sonraki Cuma günü de tatil olacak. 9 günlük tatil yaşanacak” dedi.

Haberin Devamı

İşte Cemil Çiçek'in konuşmasından satır başları:

- Dünya su Forumu ile ilgili Çevre ve Orman Bakanımız bilgileri sunmuştur. Çok önemli bir toplantı olacaktır. Toplantının esas amacı Türkiye’de de ihtiyacını yakından hissettiğimiz su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasıdır. 3’er yılda bir yapılıyor bu toplantı. 2009’da itibaren İstanbul Dünya Su Başkenti sıfatı taşıyacaktır. Ayrıca Türkiye’nin tanıtımı açısından da çok önemlidir. Ekonomiye sağlayacağı önemli katkılar olacaktır.

- Bayram tatili kesintisiz olarak devam edecek. Arife günü yarım gün çalışılacak. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum.

- Türkiye’de memur emeklileri 1 ve 5 Ekim tarihlerinde maaşlarını alıyorlardı. Bunların ödemeleri de 29 Eylül günü yapılacaktır. Piyasa hareketliliği açısından önemli bir imkandır diye düşünüyoruz.

Haberin Devamı

- Memurların özlük hakları ile ilgili 2009 yılında ne verilecekse bunun müzakereleri yapıldı.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

-29 Eylül 2008’den başlayarak 2 Ekim 2008 Perşembe günü saat 24.00’e kadar otoyollar ve köprü geçişleri ücretsiz olacak.

-30 Ekim’den 2 Ekim’e kadar toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmada bir izin verilmektedir.

- Öğrenci affı konusunda MEB tasarısı Başbakanlığa gönderilmiştir. Bunu benimsemiş olduk bakanlar Kurulu olarak. İlk fırsatta TBMM’ye göndereceğiz.

- Ön lisans ve lisans düzeyinde 29.06.2000 tarihinden yasanın yürürlüğe girene kadar 3 sınav hakkı verilmiş olacaktır.

SORULAR

Teskere’nin kapsamında değişiklik var mı ?

- Teskere aynı şekilde gidiyor. 17 Ekim 2007’de kapsamı neyse, bu teskerenin kullanış tarzı bu sevk edeceğimiz teskere de aynı şekilde olacaktır.

- 29.06.2000 tarihinde bugüne kadar her ne sebeple olsun ilişiği kesilen herkesi kapsıyor. Sınıfta kaldığı derslerden 1 öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı tanınıyor.

- İnşallah buna bir daha gerek olmaz. 640.000 civarında bunun 400 bini açıköğretimde okuyanlar.

Deniz Feneri davasında bazı hapis cezaları verildi ve Türkiye’ye yasa dışı bir para akışı olduğu mahkeme de söylendi. Bu konuda muhalefetten sert tepkiler geliyor. Hükümetin bunun üzerine gitmeyeceğine ilişkin eleştiriler geldi. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz.?

Haberin Devamı

- Bende bu haberi Anadolu Ajansı’ndan aldım. Biz hükümet olarak ta parti olarak ta kim ne suç işliyorsa onların hamisi olmayız, onların destekçisi olmayız. Diğer beyanlar siyasi beyanlardır. Bu tür gelişi güzel mesnetsiz beyanların kimseye faydası yoktur. Bir suç işlendiyse, suça mutaali olan yargı makamları kendiliğinden devreye girer. Bunu soruşturmak bunun gereğini yapmak iddianameyi hazırlamak cumhuriyet savcılarının görevidir. Bunun için de kimseden izin almasına gerek yoktur. Tartışmaları cumhuriyet savcıları da dinliyor. Onlar görevini yapar yapacaktır da. Hükümet aman dava açmayın mı dedi, bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapmayın mı dedi. Bunları diyen bunun belgelerini de ortaya koyması lazım. Hükümet yargının işine karışamaz. Hem bir yandan hükümet yargıya karışmasın, diğer yandan da neden hükümet üstüne gitmiyor deniliyor.

Haberin Devamı

- Biz soruşturmayı engellersek yardımcısı olmazsak, savcıların taleplerini ağırdan alırsak bu tip sözler söyleyebilir. Hangi cumhuriyet savcısı, hepimizi rahatsız eden, insanları inciten, bu ve benzeri iddialar karşısında savcılar bir şey yapacaktı da acaba kim ne zaman bu işe yardımcı olmadı, ne zaman bu işi soruşturmayın dedi.

- Yeri gelince yargının işine kimse karışmasın, öbür tarafta da hükümet bu işe neden karışmıyor.

- Bu konuyla ilgili savcılar soruşturma başlattı. Bunu yürütecek olan makamlardır. Biz suç işleyenin hamisi olmayız. Hukuka saygının gereği hukuk makamlarının görevlerini yapmada yardımcı olmaktır destek vermektir. Biz de bugüne kadar her türlü desteği verdik. Savcılar görevinin başındadır. Savcıları da göreve çağırıyorum.

Haberin Devamı

- Siz bir konuyu gündeme getirdiğinizde savcılar mutlaka bunu inceler. Savcılara inceleme fırsatı vermeden hemen bugün bir olay gündeme geldi ertesi gün dava açılsın denildi.

- Biz ister Deniz Feneri ister başka bir yolsuzluk, ister bugün ister yarın kim ne haksızlık yaptıysa en evvel yardımı ve desteği biz gösteririz. Bu zamana kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

- Bu dava üzerinden Başbakan’a saldırılmaya başlandı. Her gün bununla ilgili değerlendirilmeler yapılıyor. Kimsenin bu noktada suçunun örtbas edilmesi ile ilgili de bir konu olamaz.

-Biz geçmişte üstü örtülmüş ne kadar olay varsa bunların ortaya çıkması için en fazla çabalayan hükümetiz biz.

Haberin Devamı

Cezaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Yurtdışında bir Türk vatandaşsının işlediği bir suç bizi rahatsız eder. Türkiye için ayıptır. Türkiye’nin imajı açısından bütün bunlara bakarak bir kanaat kurulur. Bunların hepsi ülkemizin aleyhinedir. Ülkemizin imajına da zarar vermiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!