Ramazan ayı hangi gün başlıyor? | Ramazan Bayramı tatili ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayı hangi gün başlıyor | Ramazan Bayramı tatili ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2019 13:47

Baharın gelişi ile beraber Ramazan ayına girmemize de kısa zaman kaldı. Ramazan ayının başlangıç tarihi ve Ramazan Bayramı tatil günleri son zamanlarda internette en fazla araştırılan konulardan birini oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı'nın onayı ile beraber bu yıl Ramazan Bayramı tatili kamu kurum ve kuruluşu çalışanları için 9 güne çıkarıldı. Peki, Ramazan Bayramı tatili ve ne zaman ve kaç gün? Ramazan ayı hangi gün başlıyor? İşte, Ramazan Bayramı ile ilgili merak edilenler...

Haberin Devamı

Ramazan ayına kaç gün kaldı sorusu, son günlerin araştırılan konuları arasında yer bulmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı için planlarını erkenden gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden detaylara odaklandı. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İşte, Ramazan Bayramı kaç gün sürecek soruları hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan detaylı bilgiler

Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusu, beraberinde bayram tatilinin ne zaman başlayacağı ile gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? İşte, oruç ibadetinin yerine getirileceği Ramazan ayının başlangıcı ve bayramın kaç gün olacağı hakkında bazı bilgiler

RAMAZAN AYI HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre Ramazan ayı, bu yıl 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Ramazan ayının içerisinde eda edilen Kadir Gecesi ise 31 Mayıs Cuma gününe denk gelecek.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasını onayladı. Buna göre kamu kurum ve kuruluşu çalışanları 9 gün idari izinli sayılacak. 

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatiline ilişkin gönderilen idari izin yazısı:

 “Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak ancak kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabilecektir.”

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığının 2018/2019 Eğitim öğretim dönemi için yayımladığı takvim bilgilerine göre;

Haberin Devamı

4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayan ikinci kanaat dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Böylece öğrenciler 3 ay tatil yapmış olacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı, takvimde değişiklik olması halinde detayları resmi hesapları üzerinden gerçekleştirecek.

BAKMADAN GEÇME!