Ramazan ayı öncesinde tek gözlü barakadan çıkmaları istendi

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayı öncesinde tek gözlü barakadan çıkmaları istendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2007 13:18

YOZGAT'ta tek gözlü baraka sahibi, geçen yıl Kırıkkale'ye 78 yaşındaki eşi Zahire ile birlikte gelen 80 yaşındaki Musa Güneş çiftinden, Ramazan ayı öncesinde tek gözlü çıkmaları istedi.

Haberin Devamı

Gözlerini 6 yıl önce kaybeden Musa Güneş, eşi ile birlikte Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi, Karacalı Caddesi, 1208'inci Sokak'ta Mehmet Erkök'e ait ahırdan çevirme barakada yaşam mücadelesi veriyor. Yaşlı çift, tuvalet ve banyosu bulunmayan tek gözlü evi oturma odası, mutfak ve yatak odası olarak kullanıyor. 50 yıllık hayat arkadaşı ile birlikte çile çektiklerini belirten Musa Güneş, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Oturdukları barakadan sahibi Mehmet Erkök tarafından boşaltılmasını istediğini belirten Güneş çifti, yaklaşan Ramazan ayını sokakta geçirmek istemediklerini belirtti.

Hiçbir geliri olmayan yaşlı çift, komşularının verdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor. Baraka sahibi Mehmet Erkök, şöyle dedi:

“Bir yıl önce Yozgat'tan Kırıkkale'ye gelen Musa amca ve Zahire teyzeye kömürlük ve hayvanlarımın bulunduğu iki göz odayı verdim. Her şeylerini bir yıl boyunca karşıladım. Benim de kendime göre ihtiyaçlarım var. Vicdanım, çıkmalarına karşı değil, ancak elimden bir şey gelmiyor. Çıkartmak zorunda kalacağım. Biran önce bu kişilere yardım yapılmasını bekliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!