Rahşan Ecevit'e Bahçeli'den de ret

Güncelleme Tarihi:

Rahşan Ecevite Bahçeliden de ret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2006 16:10

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi gücüne güvenemeyen partilerin yeni oluşum ve ittifak arayışlarına yönelmelerinin anlaşılabilir bir olgu olduğunu belirterek, “Ancak siyasi inançları, ülkü ve idealleri çok ağır şartların imtihanından şerefle geçmiş olan Milliyetçi Hareket'in böyle bir sorunu ve ihtiyacı bulunmamaktadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, solda birlik adına başlatılan girişimlerin kısa zamanda yön değiştirdiğini ve merkez sağ ve solu içine alacak geniş bir cephede 'çatı oluşumları' modellerinin tartışılmaya başlandığını anımsatarak, partisinin herhangi bir ittifak içerisinde bulunmayacağını bildirdi. Bahçeli, şunları kaydetti:
“TBMM içinde bir muhalefet boşluğu olduğu doğrudur. Ancak, AKP iktidarına karşı bir siyasi alternatif boşluğu bulunmamaktadır. Bugün iktidarın tek alternatifi, Milliyetçi Hareket'tir.

Siyasi gücüne güvenemeyen partilerin yeni oluşum ve ittifak arayışlarına yönelmeleri anlaşılabilir bir olgudur. Ancak, siyasi inançları, ülkü ve idealleri çok ağır şartların imtihanından şerefle geçmiş olan Milliyetçi Hareket'in böyle bir sorunu ve ihtiyacı bulunmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel ilkelerinin ve Türk milletinin ortak değerlerinin bir cepheleşmenin bayrağı ve adresi olamayacağına, bu değer ve ilkelerin bu amaçla kullanılmaması gerektiğine samimiyetle inanmaktadır.”

“KRİZ TAHRİKÇİLİĞİ”

Bahçeli, Cumhuriyetin değerlerinin en büyük teminatının, Türk milletinin bunlara sahip çıkma bilinci, azmi ve kararlılığı olduğunu vurgulayarak, “bu konuda başka adresler aranmaması gerektiğini” belirtti.
Türkiye'nin çok ağır bir bunalımdan geçmekte olduğunu ifade eden Bahçeli, “sürekli kriz tahrikçiliği yapan AKP hükümetinin, gemlenemeyen siyasi ihtirasları uğruna Türk milletini husumet kamplarına bölerek bir gerginlik ortamına çekmeye çalıştığını” öne sürdü. Bahçeli, şunları kaydetti:

“Böyle bir bunalım ortamında, hangi amaç ve niyetle olursa olsun AKP'ye karşı suni ittifak arayışlarına girilmesi, AKP'ye hak etmediği bir güç vehmetmek ve paye vermek olacaktır. Böyle bir yaklaşım, gerginlik ortamından beslenen AKP'nin değirmenine su taşımak anlamına da gelecektir.

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu çok ağır sorunların çözümü ancak milli birlik ve dayanışma ruhunun şaha kaldırılmasıyla mümkündür. Bu sorunların, hangi amaç ve niyetle olursa olsun, cepheleşme ve kutuplaşma çağrışımı yapacak anlayış ve yaklaşımlarla aşılamayacağı ortadadır.

Toplumumuzdaki gerginlik ve gerilimleri daha da ağırlaştıracak cepheleşme ve kutuplaşmalar, ortak değerlerimizi hedef alan tahrikler için çok müsait bir ortam hazırlayacaktır.”

KRİZE DAVETİYE

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik alanlardaki temel sorunlarının gerilim ve çatışma ortamında çözülemeyeceğini, aksine bunun topyekun bir krize davetiye çıkarma sonucu doğuracağını ifade etti.
Demokratik rejimin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin varlık sebebinin; ülke sorunlarına çare ve çözüm üreterek Türk milletinin geleceğe güvenle bakacağı şartları hazırlamak olduğuna işaret eden Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bu bakımdan, siyasi boşluk ve AKP'ye karşı alternatif oluşturmak sloganı ile yola çıkarak mevcut siyasi partileri yok saymak ve sıfıra indirgemek, demokratik rejime olan inancın ve saygının asgari icaplarıyla da bağdaşmayacaktır.
Kıymeti kendinden menkul sözde siyaset mühendislerinin, masa başında sıfırlar üzerinden yeni bir oluşum meydana getirmeye çalışmaları, fiiliyatta demokrasinin sıfırlanması anlamı taşıyacaktır. Bu konuda başlatılan girişimlerin yöntem ve vasıtalarını da yadırgadığımızı bu vesileyle belirtmek isteriz.”

Partisinin, siyasi birlik ve ittifak arayışlarının içinde yer almayacağını, bu yöndeki çabaların tarafı ve muhatabı olmayacağını vurgulayan Bahçeli, Türkiye'de siyasetin geleceği üzerinde yapılan ”kadastro planlamaları, parlamento aritmetiğini değiştirme hesapları, hayali siyasi senaryolar ve siyasi koltuk değneği arayışlarının”, Milliyetçi Hareket'e yabancı olduğunu bildirdi. Bahçeli, partisinin, bugünkü seçim sistemiyle ve temiz, dürüst ve vatansever çoğunluğun desteğiyle tek başına iktidara geleceğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!