Rafsancani’nin kızı hapse atıldı

Güncelleme Tarihi:

Rafsancani’nin kızı hapse atıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 16:26

İran’ın eski cumhurbaşkanlarından Ali Ekber Haşimi Rafsancani’nin kızı, yönetim karşıtı gösterilere katıldığı için hapse atıldı.

Haberin Devamı

İran resmi haber ajansı IRNA, eski bir milletvekili olan Faize Haşimi'nin, rejim karşıtı propaganda yaptığı gerekçesiyle yılbaşında hakkında verilen altı ay hapis ve beş yıl siyasetten men cezası nedeniyle hapse atıldığını bildirdi.

Tahran’da bulunan Evin Hapisanesi’ne götürülen Rafsancani'nin avukatları daha önce, cezanın müvekkilenin haber sitelerine yaptığı açıklamalarla ilgili olduğunu söylemişti.

Röportajında İran’daki insan hakları ihlâlleri ve yanlış ekonomi politikalarından söz eden Rafsancani, “devlet karşıtı propaganda yapmak” suçundan Ocak ayında hüküm giymiş, ancak altı aylık hapis cezasını çekmeye düne kadar başlamamıştı.

1989-1997 yılları arasında İran cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Haşimi Rafsancani, özellikle de Mahmud Ahmedinejad’ın göreve gelmesinden sonra sert muhalefetiyle dikkati çekmişti.

Haberin Devamı

Faize Rafsancani, İran'da 2009 yılında yapılan tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerini protesto etmiş ve yine gözaltına alınmıştı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!